Abel Fernando Ferreira

Portugalac preuzima Brazil

Tite je na klupi Brazila odradio 81 utakmicu, doživio je ukupno sedam poraza. Tri puta od Argentine, po jednom od Perua, Belgije, Kameruna, te Hrvatske nakon jedanaesteraca.
Sport / Qatar 2022 | 11. 12. 2022. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispadanje od Hrvatske u četvrtfinalu svjetskog prvenstva bio je novi udarac Brazilu na velikim natjecanjima, a ujedno je označio kraj 61-godišnjeg Titea na dužnosti izbornika, koju je obavljao od 2016. godine. Portugalac bi uskoro trebao preuzeti reprezentaciju Brazila.

On se zove Abel Fernando Ferreira i od 2020. godine, vodi Palmeiras. Prije Palmeirasa Ferreira je radio kao trener u drugim portugalskim momčadima Sportinga i Brage. Potom je bio prvi trener Brage te solunskog PAOK-a, dok je 2020. godine preselio u Palmeiras, trenutačno vodeću momčad brazilske Serie A. Iz Brazilskog nogometnog saveza su najavili kako će vrlo brzo objaviti ime Titeovog nasljednika, no još ništa nije službeno potvrđeno.

Tite je na klupi Brazila odradio 81 utakmicu, doživio je ukupno sedam poraza. Tri puta od Argentine, po jednom od Perua, Belgije, Kameruna, te Hrvatske nakon jedanaesteraca. Prije Kameruna, Brazil je imao niz od devet uzastopnih pobjeda, te 17 utakmica bez poraza.

 

Kopirati
Drag cursor here to close