Za jednog igrača ovo je najveća nagrada

Ostao bez oca, dva brata, pobjedio tumor, sad je svjetski prvak

Sport / Qatar 2022 | 21. 12. 2022. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Messi, Martinez, Di Maria, Mac Allister i tako nekako u krug. Rijetko će netko spomenuti Angela Correu, što je opet i normalno na malu odnosno nikakvu minutažu u Kataru, međutim, za ovog igrača ova titula je nešto posebno jer kako on kaže:

"Još od vremena kad sam ostao bez oca, nogomet je bio način na koji sam se mogao maknuti od razmišljanja o gubicima bliskih osoba. Kad bih uzeo loptu i izašao na teren, sve sam zaboravljao. Nogomet je bio moj bijeg od tuge".

Correu smo počeli upoznavati nakon što je za 10.5 milijuna eura stigao iz San Lorenza stigao u Atletico Madrid, gdje će kroz sve ove godine postati jedan od najvažnijih igrača. Osvojio je prvenstvo, Europsku ligu, europski Superkup. Na Svjetsko prvenstvo je dobio poziv bukvalno u posljednjem trenutku, nakon što se ozlijedio Nicolas Gonzales. Minutaža za njega uopće bitna, on je igrač koji već ima tri trofeja s reprezentacijom.

Međutim, za one koje ne znaju, Correa je van terenu, u svom privatnom životu dobio nekoliko teških utakmica. Na liječničkom pregledu prije nego što će potpisati za Atletico, tada 19-godišnjem mladom igraču je otkriven tumor. U samo par mjeseci, Correa je prošao operaciju, proces oporavka, da bi krajem iste te 2014. godine već na terenu.

Kad je imao deset godina umro mu je otac, dvije godine kasnije umro mu je brat a 2017., kad je već igrao za Atletico drugi brat je počinio samoubojstvo. Iz tragedije u tragediju. Zato za Correu uopće nije važna minutaža u Kataru, on je neke svoje najteže utakmice dobio, titula svjetskog prvaka je svakako najveća nagrada za sve.

Kopirati
Drag cursor here to close