Dostigao Maradonu

Od osam, prvi je Messi zabio protiv SiCG

Na Svjetskim prvenstvima, Messi je prvi gol postigao protiv tadašnje Srbije i Crne Gore 2006. godine na SP u Njemačkoj. Tada je imao 18 godina i 357 dana, pa je postao najmlađi strijelac Argentine u povijesti na Svjetskim prvenstvima.
Sport / Qatar 2022 | 26. 11. 2022. u 23:23 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je pod velikim pritiskom, kao nikada do sada na velikim takmičenjima, ali je izdržao. U pravom trenutku je zabio gol za 1:0, gol koji nije bio pobjedonosni, ali je bio presudan.

Osmi je to gol Lea na svjetskim prvenstvima, a time se izjednačio s velikim Diegom Armandom Maradonom na drugom mjestu. Najefikasniji Argentinac na najvećoj svjetskoj smotri i dalje je Gabriel Batistuta koji je deset puta tresao protivničke mreže.

Messi je napravio sve u svojoj karijeri, rekordnih sedam puta proglašen je najboljim igračem svijeta (2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019. i 2021.), a jedina "mrlja" u karijeri mu je reprezentacija. Nikada nije bio prvak svijeta, iako je bio blizu. Mario Götze je presudio Argentini u sudačkoj nadoknadi, a na prošlom Svjetskom prvenstvu odigrali su ispod nivoa – Hrvatska ih je svladala u skupini (3:0), a u osmini finala izbacili su ih Francuzi (4:3).

Na Svjetskim prvenstvima, Messi je prvi gol postigao protiv tadašnje Srbije i Crne Gore 2006. godine na SP u Njemačkoj. Tada je imao 18 godina i 357 dana, pa je postao najmlađi strijelac Argentine u povijesti na Svjetskim prvenstvima. U toj utakmici je tri minute po ulasku u igru asistirao Crespu za četvrti gol.

U 88. minuti, Messi se upisao u strijelce nakon dodavanja Carlosa Teveza. Messi je nakon toga osvojio zlato na Olimpijadi, ali u pet nastupa na SP 2010. godine nije uspio postići niti jedan gol. Prvi sljedeći gol je bio na Maracani protiv BiH, nakon čega je postigao i gol kontra Irana. Njegova najbolja "mušterija" je svakako Nigerije protiv koje je zabijao u Rusiji i Brazilu.

Iako Argentina ne briljira, još uvijek je u životu. Messi je vuče. Zna da je ovo posljednja prilika. I Batistuta je blizu.

Kopirati
Drag cursor here to close