Argentinu čeka težak posao u nastavku

Messi: Nema izgovora za ovaj poraz

"Znali smo da Saudijska Arabija ima dobre igrače, ali nema izgovora za ovaj poraz. Bićemo jedinstveniji neko ikad. Ova grupa igrača je jaka, a to će i pokazati na terenu", tvrdi Messi
Sport / Qatar 2022 | 22. 11. 2022. u 23:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Rusiji jesu prošli prvi krug, ali tako što su uspjeli savladati Nigeriju golom Roja, ali su Francuzi za jedanaest minuta sredili u osmini finala. Na Copi su godinu poslije nekako dohvatili treće mjesto, pa su onda bili pobjednici.

Međutim, sve te utakmice, računajući i kvalifikacije za SP nisu nudile ono što bi trebale kada je i pitanju Argentina. Spektakl, vrhunski nogomet, individualne majstorije. Sve što je nekada krasilo ovu selekciju. Posljednjih godina je bilo pobjeda, nije da nije, ali i padova, posrtanja. Ipak, ovo posljednje protiv Saudijske Arabije je nešto što će navijači teško zaboraviti.

"Znali smo da Saudijska Arabija ima dobre igrače, ali nema izgovora za ovaj poraz. Bićemo jedinstveniji neko ikad. Ova grupa igrača je jaka, a to će i pokazati na terenu. Dugo se nismo našli u ovakvoj situaciji, ali sada moramo da pokažemo da smo spremni da se izdignemo iz ove situacije. Neke stvari se dešavaju sa razlogom. Moramo da se pripremimo za ono što dolazi. Moramo da pobjedimo u naredna dva meča, jer sve zavisi od nas" rekao je Messi nakon poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close