U tvrdoj utakmici

Messi i Fernandez za slavlje Argentine

I onda je tri minute prije kraja Enzo Fernandez nakon kornera dobio jednu loptu na rubu kaznenog prostora, prodao lažnjak, gurnuo loptu malo udesno i sjajno pogodio. Jedan od ljepših golova dosadašnjeg dijela turnira.
Sport / Qatar 2022 | 26. 11. 2022. u 22:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentina je ostala u igri za prolaza u nokaut fazu takmičenja. Zvuči čudno, ali jednostavno to je bila takva utakmica. Jer da su izgubili, Argentinci bi ostali na nuli bez izgleda da izbore prolaz dalje. Međutim, sada je to neka druga priča, jer je Argentina napokon pobijedila. U tvrdoj, dobrim dijelom negledljivoj utakmici Meksiko 2:0.

Morao je Scaloni mijenjati u odnosu na Saudijsku Arabiju, napravio je pet izmjena u početnom sastavu. U zadnju liniju je ubacio Acunu, Montiela i Lisandra Martineza, u vezu Rodrigueza i MacAllistera, međutim nije se to osjetilo na igri Argentine.

Podatak da su selekcije imale po dva udarca, po jedan u okvir gola, najbolje opisuje prvo poluvrijeme. Sve do 64. godine se ništa u nastavku nije događalo. Argentinci su kružili, pokušavali probiti dva tvrda bloka Meksika i bilo je skoro nemoguće.

I pitanje je što bi se dogodilo da Messi u 65. minuti nije ostao na trenutak sam. Situacije u kojima se Messi našao milijun puta i obično je pogađao. Prizemnim, preciznim udarcem, je zabio toliko željeni gol. Meksiko je krenuo u lov na pogodak s dva napadača, međutim prilike nisu uspjeli stvoriti. I onda je tri minute prije kraja Enzo Fernandez nakon kornera dobio jednu loptu na rubu kaznenog prostora, prodao lažnjak, gurnuo loptu malo udesno i sjajno pogodio.

Jedan od ljepših golova dosadašnjeg dijela turnira. Navijači Argentine su mogli odahnuti. Osvojena su tri boda. Meksiko je ostao u problemima. Igra slabo i pitanje je što može napraviti protiv Saudijske Arabije koja je jako opasna u ovom trenutku.

Kopirati
Drag cursor here to close