Francuska uz sve probleme uvjerljiva

Deschamps ipak lakše diše

Australija koja je u Katar doputovala s jednim poprilično limitiranim igračkom kadrom je izgledala dobro do 25. minute. U tom periodu su uspjeli "Socceroosi" postići gol, stvoriti jednu priliku, ali onda su nestali.
Sport / Qatar 2022 | 22. 11. 2022. u 22:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvenstvo su doputovali bez dvojice super važnih igrača u veznom redu. Onda se ozlijedio Benzema, u tijeku same utakmice i Lucas Hernandez, ali je opet Francuska sredila Australiju 4:1. I to nakon što su Australci poveli. Ali Francuska je znala brzo uzvratiti, preokrenuti utakmicu, bez većih problema pobijediti. S tim da je mogla i uvjerljivije.

Australija koja je u Katar doputovala s jednim poprilično limitiranim igračkom kadrom je izgledala dobro do 25. minute. U tom periodu su uspjeli "Socceroosi" postići gol, stvoriti jednu priliku, ali onda su nestali. Australci su šokirali svjetske prvake u 9. minuti kada je Leckie prošao Lucas Hernandeza i nabacio za natrčalog Goodwina, a napadač Adelaidea je iz prve ljevicom zatresao mrežu. U istoj akciji, ozlijedio se Lucas Hernandez, pa je ušao u igru brat Theo.

U 22. minuti Australac Duke je skoro povećao vodstvo, ali je njegov šut prošao tik pored stative. Međutim, do poluvremena se Francuska vraća. Rabiot je glavom pogodio za 1:1 u 27.minuti, nakon čega je iskoristio pogrešku Atkinsona. Egzekutor je bio neumorni Giroud koji je skoro ostao bez mjesta među putnicima u Katar.

Do kraja poluvremena Mbappé ima dobru priliku na jednoj strani, Irvine je pogodio stativu. U nastavku dominacija Francuza. Prilike propuštaju Giroud, pa Griezmann, a onda Mbappé glavom šalje loptu nakon centaršuta Dembelea. Napadač PSG-a je potom tri minute kasnije asistirao Giroudu za novi pogodak glavom i povećanje vodstva na 4-1.

Golman Ryan je u završnici obranio nekoliko izglednih prilika Francuza, pa su se Australci spasili potpune katastrofe. Didier Deschamps je imao puno briga prije ove utakmice, ali sada sasvim sigurno lakše diše.

Kopirati
Drag cursor here to close