Martine i Belgija u problemima

Martinez: Igramo sa strahom od poraza

"Sada više nemamo što izgubiti.Igrat ćemo na pobjedu protiv Hrvatske i to će biti naš novi početak na ovom Svjetskom prvenstvu," poručio je Martinez.
Sport / Qatar 2022 | 28. 11. 2022. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka turnira izjave glavnih igrača se poklapaju s izvedbom na terenu. Jednostavno reprezentativci Belgije u medijima ne skrivaju svoje slabosti, što je bilo jasno u izjava poput onih da je momčad stara, da nisu mentalno spremni itd.

Belgija jeste izgubila jednu utakmicu od Maroka, Belgija jeste igrala slabo kontra Kanade, ali ni neke druge reprezentacije nisu briljirale, jer gubili su Argentinci, Nijemci, Danci, pa takvih izjava kao iz tabora Belgije nije bilo. Čudno u najmanju ruku. Nakon posljednje De Bruynea, ipak je odlučio reagirati izbornik Roberto Martínez.

"Ovo je prvi put da čujem takve komentare.Na Svjetskom prvenstvu igrači moraju razgovarati s medijima svaki dan, 90% će biti pozitivno, ali uvijek postoje jedna ili dvije rečenice koje se ne uklapaju u kontekst. Svi smo mi profesionalci i znamo kako treba nastupiti. Igraču je dopušteno emitirati svoj pogled. Zajedno smo već šest godina i komentari nam neće pomoći da pobijedimo. Možda je to bio običan blef. Važno je ono što se događa iza kulisa," pojasnio je Martinez koji je dao svoje viđenje trenutačnog problema Belgije.

"Ne igramo s veseljem i možda je to zbog težine koju nosimo na ramenima. Zadnje dvije utakmice odigrali smo kao da imamo previše toga za izgubiti. Ne radi se o nedostatku kvalitete ili tehničkog aspekta. Igrali smo sa strahom od poraza. Ne vidim užitak s kojim inače igramo i to je nešto na čemu moramo raditi. Sada više nemamo što izgubiti.Igrat ćemo na pobjedu protiv Hrvatske i to će biti naš novi početak na ovom Svjetskom prvenstvu," poručio je Martinez.

Kopirati
Drag cursor here to close