Marokanci imaju četiri boda

Maroko sredio Belgiju i zakomplicirao situaciju u skupini

U 74. minuti dosuđen je slobodan udarac. Sabiri je iz slobodnjaka, praktički iz mrtvoga ugla, gađao po golu - i ovog je puta Saiss zasmetao Courtoisu, no sada je bilo jasno da nema govora o offsideu.
Sport / Qatar 2022 | 27. 11. 2022. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uporna kuknjava, nezadovoljstvo, očito nisu bez pokrića u taboru reprezentacije Belgije. Tamo se nešto događa, Belgija izgleda jako loše. Ako nešto drastično ne promjenu Belgijanci u svojoj igri prije posljednje utakmice, mogli bi vrlo lako biti najveće razočaranje turnira.

Iako imaju tri boda na svom kontu ali u posljednjem kolu igraju protiv Hrvatske. Dok Maroko ulazi u posljednje kolo s četiri osvojena boda i gol razlikom +2. Danas je Maroko potpuno zasluženo slavio 2:0.

Sama utakmica je imala više nego čudnu uvertiru i prije nego što je lopta krenula s centra. Maroko je napravio misterioznu promjenu golmana u posljednjem trenutku prije početka utakmice kada je Munir El Kajoui ušao umjesto Yassinea Bounoua. Bounou je uvršten u početnu postavu i postrojio se sa svojim suigračima na intoniranje himne te je viđen u dugotrajnoj raspravi sa sucem Cesarom Ramosom iz Meksika.

El Kajoui se potom pojavio za timsku fotografiju prije početka utakmice i preuzeo Bounouovo mjesto dok je utakmica na stadionu Al Thumama bila u tijeku. Nije bilo trenutnog objašnjenja za kasnu promjenu. Što se tiče same utakmice, na terenu ništa specijalno. Belgijanci imaju loptu u posjedu, ali izrazite, prave, velike prilike ne mogu stvoriti. Marokanci bez većih problema privode prvo poluvrijeme kraju.

Čak su Boufala i Hakimi prijetili na drugoj strani, ali su šutirali prejako, neprecizno. U toj drugoj minuti sudačke nadoknade dosuđen je sloboda za Maroko, Ziyech je ubacio iz slobodnjaka, lopta je prošla dva igrača Maroka pred golom Belgije koji loptu nisu dirali, pa ni Saiss koji je bio u offsideu. Ali je zasmetao Courtoisu pa je su VAR i sudac César Palazuelos poništili gol.

Niti u nastavku utakmice se slika nije promijenila. Belgija je kao nešto pokušala u drugom dijelu, prvi Hazard, ali je El Kajoui siguran. Boufal je na drugoj strani u prilici, ali nema gola. El Kajoui čuva svoju mrežu i 65.minuti, Mertens prijeti.

U 74. minuti dosuđen je slobodan udarac. Sabiri je iz slobodnjaka, praktički iz mrtvoga ugla, gađao po golu - i ovog je puta Saiss zasmetao Courtoisu, no sada je bilo jasno da nema govora o offsideu. Kiks cijele belgijske obrane i Maroko vodi 1:0! Belgijanci su u šoku, što Marokanci koriste. Treća minuta sudačke nadoknade, Ziyech koji daje povratnu Alboukhlalu, a džoker s klupe zabija za 2:0.

Kopirati
Drag cursor here to close