Sporni penal prije osam godina...

Lovren i Hrvatska nisu zaboravili Nishimuru

"Kako bilo koji sudac može takvo što suditi na Svjetskom prvenstvu... Ako bude ovako i dalje, onda možemo dati Svjetsko prvenstvo izravno Brazilu," govorio je tada Lovren.
Sport / Qatar 2022 | 09. 12. 2022. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski Mirror napravio je posebnu najavu za današnji ogled između Hrvatske i Brazila. Hrvatsku ne treba otpisivati - pogotovo jer u četvrtfinalnom okršaju žele poravnati račune. Autsajderi su izgubili u posljednjem susretu ove dvije nacije na Svjetskom prvenstvu prije osam i pol godina nakon što je sudac Brazilu dosudio diskutabilan jedanaesterac.

Utakmica o kojoj je riječ dogodila se u lipnju 2014. Bila je to uvodna utakmica Svjetskog prvenstva te godine - koje se održavalo u Brazilu - i očekivalo se da će domaćini svoju kampanju započeti sjajno u Sao Paolu.

Ipak, Hrvatska je pod Nikom Kovačem bila dobra momčad i tvrd suparnik. Hrvatska je rano povela autogolom Marcela, ali se Brazil vratio golom Neymara. Kada se utakmica lomila, dvadeset minuta prije kraja nakon duela Lovrena i Freda dosuđen je jedanaesterac
Činilo se da je to bila vrlo sporna odluka, jer je bilo minimalnog kontakta između Lovrena i Freda. No, kako VAR nije bio u upotrebi japanski sudac Yuichi Nishimura je ostao pri svojoj odluci.

Hrvatska je bila ljuta na Nishimurinu odluku. "Ako je itko igdje na stadionu vidio da je ovo jedanaesterac, neka digne ruke", bjesnio je Kovač. "Mislim da ovo nije bio penal. Nikada neće biti, ovo je smiješno. Ako ovako nastavimo svirati, imat ćemo 100 jedanaesteraca."

Lovren, tada igrač Southamptona, dodao je: "Naravno da sam ljut. Sada želim plakati, ali što možete učiniti?... Moraju to vidjeti na TV-u. Kako bilo koji sudac može takvo što suditi na Svjetskom prvenstvu... Ako bude ovako i dalje, onda možemo dati Svjetsko prvenstvo izravno Brazilu."

Neymar je zabio penal, Brazil je slavio 3:1, ali će u polufinalu kasnije doživjeti potop, dok je Hrvatska nakon poraza od Meksika zaustavljena u skupini. Četiri godine kasnije tu su Mateo Kovačić, Luka Modrić, Ivan Perišić i Dejan Lovren svakako i više nego željni revanša.

Kopirati
Drag cursor here to close