Napadački dvojac

Livaja i Petković: Hrvatska se nema čega bojati, golovi će doći

Nakon Dominika Livakovića i Domagoja Vide koji su se na druženju s novinarima u mix-zoni našli u četvrtak, danas je ta dužnost dopala dvojicu napadača u sastavu Zlatka Dalića.
Sport / Qatar 2022 | 19. 11. 2022. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu od 11 sati po našem vremenu otvara svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Vatreni se pripremaju za premijeru na Mundijalu, a već od jutra krenule su i njihove medijske dužnosti.

Nakon Dominika Livakovića i Domagoja Vide koji su se na druženju s novinarima u mix-zoni našli u četvrtak, danas je ta dužnost dopala dvojicu napadača u sastavu Zlatka Dalića, pišu Sportske novosti

Igrati i zabijati 

Bruno Petković govori o osjećaju uoči novog velikog natjecanja:

"Sigurno drugačiji osjećaj od Eura, koji je bio u vrijeme covida. Nije bio takav osjećaj velikog natjecanja. Svjetsko prvenstvo je i veća smotra i velika pozornica za sve naše igrače. Konkurencija je velika, to je normalno u hrvatskoj reprezentaciji. Kvaliteta je ogromna. Ne opterećujem se time, svi ovdje imamo isti cilj. Tko god igrača bude igrao i zabijao, bit će dobro".

Pročitajte još

Marka Livaju upitali su predstavnici medija o njegovoj ozljedi lakše prirode koju vuče još od prošlog vikenda i gostovanja njegovog Hajduka u Koprivnici. Zadnjih dana nije trenirao s ostatkom reprezentacije, a preskočio je i pripremni dvoboj sa Saudijskom Arabijom u Rijadu.

"Nije ništa strašno, bio je hematom. Nadam se da ću sutra početi normalno trenirati", rekao je Livaja.

Oba igrača podijelila su i svoja razmišljanja o Marokancima, prvom protivniku Vatrenih:

"Maroko je jako dobra ekipa. Tek ćemo napraviti video-analizu, ali poznajemo njihove pojedince, znamo kakvi su igrači. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti i da ćemo biti pravi", kazao je Petković, a Livaja će pak dodati:

Čast 

"Ima dosta novih igrača, koji još nisu igrali na velikom natjecanju. Svima je čast predstavljati svoju zemlju. Ne opterećujem se, prvi fokus mi je da ozdravim, a onda da pomognem reprezentaciji ako mogu. Pomogao mi je i gol protiv Austrije, moglo bi se reći prvi bitan gol za reprezentaciju".

Petković i Livaja nisu bili u Rusiji, ali razmišljanja su da bi Hrvatska mogla ponoviti rezultat s prethodnog Mundijala. Napadač Dinama otkrio je što misli o poziciji napadača koja u zadnje vrijeme okupira dosta pažnje hrvatske sportske javnosti. Neki je čak ocijenjuju i najslabijom u našoj vrsti.

"Ne dotiču me takvi tekstovi ni takva nagađanja. Još od svojih prijašnjih vremena nikad nisam bio omiljen, ali isključivo sam fokusiran na sve što mogu popraviti na sebi i na to čime ja mogu doprinijeti reprezentaciji. Imamo jako raznovrsne, jako dobre napadače. Nismo možda toliko postigli na reprezentativnom ili inozemnom planu, ali imamo kvalitetu. Hrvatska se nema čega bojati".

"Bitno je da igramo dobro" 

Livaja je dodao:

"Nisam očekivao da ću biti na Svjetskom prvenstvu kad sam dolazio u Hajduk. Nisam opterećen tim da moram nešto pokazati da bih bio na idućem velikom natjecanju. Imamo kvalitetu naprijed, nije bitno tko će zabiti golove, bitno je da igramo dobro, a golovi će samo doći".

Petković će o Livaji reći:

"Marko je odličan igrač, njegova statistika govori sve. Imamo dosta dobar odnos još i prije nego što smo se vratili u Hrvatsku. Jako dobro se slažemo na terenu".

A Livaja o Petkoviću...

"Pričamo dosta o hrvatskom nogometu mi koji igramo u HNL-u. Brunu znam gotovo 20 godina, trenirali smo zajedno, vidjet ćemo na kraju tko će biti prvi...".

Kopirati
Drag cursor here to close