Očekivani početak u skupini B

Jedna izmjena Pagea i nedefinirani Iran

Navodno je prema nekim informacijama čak 11 milijuna Engleza uzelo je slobodan dan, godišnji odmor ili prijavilo bolovanje samo kako bi na miru mogli pogledati utakmicu.
Sport / Qatar 2022 | 22. 11. 2022. u 00:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prve utakmice u skupini B su prošle prema očekivanju i nije isključeno da čak i neka gol razlika bude na kraju odlučujuća. Da se razumijemo, to prije svega mislimo kada govorimo o borbi za drugo mjesto. Jer međusobni duel SAD i Walesa je završio bez pobjednika.

Amerikanci su propustili svoju priliku 

S tim da je mlađa postava Amerikanaca pokazala možda malo više, ali je platila ceh neiskustvu, kako kompletne momčadi, tako i izbornika Berhaltera koji je morao napraviti neke izmjene ranije. Bez obzira na to što očito igra Amerikanaca ovisi puno u Pulišić, ni Berhalter, ni reprezentacija nisu dobili ništa činjenicom da se igrač Chelsea "šlepao" posljednjih 15 - 20 minuta. I da stvar bude gora Pulišić je ostao cijelu utakmicu na terenu. Ranije su na klupu morali Weah, Musah, nisu i mogao se vrlo lako dogoditi preokret. Velšane je teško nadigrati bez obzira koliko u pojedinim trenucima izgledaju loše, jer uvijek postoji mogućnost nekog slobodnjaka, prekida, poteza Balea ili Ramseya.

Moore je sve promijenio

S uvođenjem klasične špice, napadača Bournemoutha, Kieffera Moora situacija se promijenila na terenu. Kako su Amerikanci gubili dah u veznom redu, tako su Velšani stvarali sve veći pritisak i na kraju u svom stilu došli do boda. Bilo je samo pitanje na koji način. Bale je zabio svoj 40. gol. Jedni i drugi mogu u drugi krug bez obzira na to što su odigrali tek po jedno poluvrijeme. Osim ako Iran drastično ne promjeni nešto u svom pristupu.

A sad ide euforija kod Engleza 

Nakon blamiranja kroz Ligu nacija, Englezi su priželjkivali pobjedu protiv Irana bilo kakvu, a dobili su realno trostruko više. Uz probleme s ozljedama, uz činjenicu da će riskirati Maguireom u zadnjoj liniji, na kraju je to bila jedna od možda ponajboljih partija Engleske kada su u pitanju utakmice po skupinama na velikom takmičenju, iako su i danas igrači zadnje linije znali malo zalutati negdje na sredini terena pa prodati koju loptu.

Međutim, na ruku je Englezima išla činjenica da golman Irana povrijedio, da su se već nakon prvog gola njihovi protivnici počeli raspadati. Da su na teren izašli s nekih 4-5-1 iako igraju 4-3-3. Jedna ovakva utakmica i jedna ovakva pobjeda su trebali Engleskoj pred utakmice koje će biti puno teže. Uz naravno euforiju koja će na samo njima svojstven način krenuti.

Navodno je prema nekim informacijama čak 11 milijuna Engleza uzelo je slobodan dan, godišnji odmor ili prijavilo bolovanje samo kako bi na miru mogli pogledati utakmicu. Da stvar bude zanimljivija, Southgate poručuje:

"Ovo je dobar početak, ali morat ćemo biti još bolji" tražio je dlaku u jajetu engleski izbornik Gareth Southgate koji je postao engleski izbornik s najviše pobjeda na velikim natjecanjima. Trijumf protiv Irana bio mu je deveti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close