Srce vatreno

Hrvatska je jedini "uljez" u četvrtfinalu

Među osam najboljih reprezentacija plasman je izborilo sedam pobjednika skupina i Vatreni koji su u skupini F završili kao drugoplasirani.
Sport / Qatar 2022 | 07. 12. 2022. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija jedina je sudionica četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Katru koja je u fazi natjecanja po skupinama završila na drugom mjestu.

Među osam najboljih reprezentacija plasman je izborilo sedam pobjednika skupina i Vatreni koji su u skupini F završili kao drugoplasirani.

To je hvale vrijedan podatak za Zlatka Dalića i njegove igrače, a o snazi skupine F govori i činjenica da je ona jedina iz koje su se dvije reprezentacije probile do četvrtfinala.

Nakon što su Vatreni eliminirali Japance, u utorak je Maroko, inače prvoplasirani skupine F, izbacio Španjolsku i ostvario povijesni uspjeh, ostavivši skupinu E bez ijednog predstavnika u četvrtfinalu.

Ovo su svi parovi četvrtfinala

Nakon utakmica između Španjolske i Maroka te Portugala i Švicarske dobili smo i konačan raspored četvrtfinala.

Prvu utakmicu četvrtfinala otvorit će Hrvatska i Brazil u petak od 16 sati, dok će od 20 sati biti rezerviran okršaj između Nizozemske i Argentine.

Maroko i Portugal će igrati dan kasnije od 16 sati, a nakon njih od 20 sati igraju Engleska i Francuska, nakon čega ćemo doznati i polufinalne parove.

Hrvatska/Brazil – Argentina/Nizozemska

Maroko/Portugal – Engleska/Francuska

Kopirati
Drag cursor here to close