Bod je bio dovoljan

Hrvatska ide u osminu finala

Lukaku se ne snalazi jednom, drugi put ispred Lukakua intervenira Gvardiol. Puno sreće u tom finišu imala je Hrvatska ali je uspjela sačuvati nulu.
Sport / Qatar 2022 | 01. 12. 2022. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I to se jednom dogodilo. Iako je u dva susreta na ovom prvenstvu remizirala, odigravši 0:0, Hrvatska je izborila plasman u osminu finala. Teško je bilo protiv Belgije, posebno u posljednjih 15-tak minuta ali je Hrvatska izdržala. Belgija je tek u drugoj polovini drugog poluvremena uspjela ponuditi nešto više na ovom turniru ali je to bilo dovoljno za prolaz dalje.

Samo što se krenulo s centra, brza akcija Hrvatske, Ivan Perišić se našao u prilici već nakon 11 sekundi utakmice. Lopta ide
pored gola. Hrvatska je uspjela da se u prvim minutama nametne, Belgijanci jedinu mogu nešto napraviti iz kontre. Jedna takva će se roditi u 11.minuti, ali pokušaj Carrasca s lijeve strane ide u blok. Dvije minute kasnije opet je kontra Belgije, sada je puno opasnije po gol Hrvatske, De Bruyne je dao za Mertensa koji je s desetak metara zapucao sjajnu priliku.

U sljedećem napadu Hrvatske, Taylor pokazuje na bijelo točku. Nakon gužve u kaznenom prostoru Kramarića je nagazio Carrasco. I dok se Modrić pripremao da izvede najstrožu kaznu, Taylor je dobio signal iz VAR sobe. Nakon pregledavanja snimke i suradnje s VAR-om, Tylor je označio nedozvoljenu poziciju.

Nakon pokušaja Livaje u 33.minuti, utakmica je ušla u mirnije vode. Bez prilika i uzbuđenja. Naravno, da je to reprezentaciji Hrvatske odgovaralo s obzirom na činjenicu da je i dalje bila ispred Belgije na tabeli. Martinez na teren šalje Lukakua u nastavku i vrlo brzo je zaprijetio nakon samo par minuta provedenih na terenu, ali pravo u Livakovića.

U 50. minuti, Gvardiol je odlično odigrao za Kovačića, ovaj šutira, ali Courtois paradom zaustavlja njegov pokušaj. Tri minute kasnije, opet je na iskušenju Courtois, sada šutira Brozović. Ni u trećem pokušaju Hrvati ne mogu savladati golmana Belgije u kratkom intervalu, sada je u glavnoj ulozi Modrić. Belgija u tom periodu opasno živi. I nekako se uspijeva izvući. Pa i zaprijetiti jako opasno na drugoj strani, Lukaku ne pogađa na prazan gol, stativa je saveznik Hrvatske.

Dvije minute poslije, Lovren je malo skrenuo loptu, a potom udarac Lukakua glavom odlazi iznad gola. Belgija baca sve karte u napada, Martinez šalje jednog Hazarda, drugog, Dokua, ali Hrvatska drži nulu. Lukaku se ne snalazi jednom, drugi put ispred Lukakua intervenira Gvardiol. Puno sreće u tom finišu imala je Hrvatska ali je uspjela sačuvati nulu.

Kopirati
Drag cursor here to close