Nije Gana Srbija

Gana zamalo prokockala dva gola prednosti

Gana se ovom pobjedom izjednačila s Portugalom na vrhu ljestvice, obje reprezentacije imaju po tri boda, dok je Južna Koreja na dnu s jednim bodom, koliko ima i treći Urugvaj.
Sport / Qatar 2022 | 28. 11. 2022. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna sjajna i do posljednjeg trenutka neizvjesna utakmica na ovom Svjetskom prvenstvu. Ovaj put je to bio okršaj Gane i Južne Koreje u kojem je malo nedostajalo da završi kao onaj Srbije i Kameruna. Gana je protiv Portugala ostavila više nego dobar dojam, ali nije izdržala.

Danas jeste. Iako je Južna Koreja bila uvjerljivo bolji suparnik u prvih 20-ak minuta, nije uspjela tu svoju terensku nadmoć i materijalizirati. Gana je rano povela, u 24. minuti.Jordan Ayew ubacio je loptu u kazneni prostor s lijeve strane, u gužvi je lopta njegovom bratu Andreu skliznula niz ruku i pala pred braniča Salisua koji je snalažljivo zatresao mrežu.

Ta je situacija bila nekoliko minuta provjeravana u VAR-sobi da bi na kraju sudačka postava na čelu s Englezom Taylorom ipak odlučila priznati gol. Do poluvremena je Gana udvostručila svoju prednost. Ovaj put je na asistenciju Jordana Ayewa sjajno reagirao veznjak Ajaxa, Kudus i Južna Koreja je bila u velikom problemu.

Južna Koreja je prvi udarac u okvir gola kako na utakmici tako i na ovom SP uputila u 53. minuti kada je Cho pucao glavom sa 10-ak metara, no tada se istaknuo i golman Gane Ait-Zigi. Bilo je to samo "zagrijavanje" Choa koji je u razdoblju od 58. do 61. minute postigao dva gola, oba glavom.

Kang-In Lee je istrčao na teren u 57. minuti, a samo minutu potom se izborio za loptu na lijevoj strani korejskog napada te ubacio na peterac gdje je Cho odlično reagirao i u padu glavom svladao Ait-Zigija.

Samo tri minute potom Son je proigrao Jin-Su Kima na lijevom krilu, uslijedio je visoki ubačaj kojega je na drugoj stativu
dočekao Cho i iz velike blizine još jednom zatresao mrežu.

Iako je kako se to obično kaže momentum bio na stranu Južne Koreje, Gana je uzela tri boda. Gol odluke se došao u 68.minuti.
Mensah prolazi po lijevoj strani, Williams je promašio loptu, ali nije zato nije Kudus koji svojim drugim golom ponovo donosi prednost Gani. Jeste Južna Koreja učinila sve da uhvati barem jedan bod. Prijetili su, držali pritisak, Gana se obranila i na kraji obranila.

Gana se ovom pobjedom izjednačila s Portugalom na vrhu ljestvice, obje reprezentacije imaju po tri boda, dok je Južna Koreja na dnu s jednim bodom, koliko ima i treći Urugvaj.

Kopirati
Drag cursor here to close