SP Katar

Francuska ostala i bez Hernandeza

Francuski izbornik Didier Deschamps ne može zamijeniti igrača minhenskog Bayerna tako da će ostatak Svjetskog prvenstva morati računati na 24 igrača.
Sport / Qatar 2022 | 23. 11. 2022. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branič francuske nogometne reprezentacije 26-godišnji Lucas Hernandez u utorak je u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Katru zadobio puknuće ligamenta u desnom koljenu, objavio je u srijedu Francuski nogometni savez.

Lucas Hernandez je u večernjim satima u Dohi podvrgnut magnetskoj rezonanci koja je "nažalost potvrdila kliničku dijagnozu- puknuće prednjeg križnog ligamenta desnog koljena", piše FFF u svom priopćenju.

Francuski izbornik Didier Deschamps ne može zamijeniti igrača minhenskog Bayerna tako da će ostatak Svjetskog prvenstva morati računati na 24 igrača.

Hernandez bi s terena trebao izbivati nekoliko mjeseci, javlja Hina.

Nositelj pozicije lijevog beka se u pobjedi protiv "Socceroosa" (4-1) ozlijedio u 13. minuti nakon čega ga je zamijenio mlađi brat Theo.

Hernandez je 13. rujna ozlijedio aduktore, a natjecanju se vratio 5. studenog.

U reprezentaciji Deschamps nema drugog lijevog beka osim Théa Hernandeza.

Francuska reprezentacija, koja se može kvalificirati u osminu finala SP-a već u subotu protiv Danske, ostala je bez ozljeda od niza igrača: veznjaka Paula Pogbe i N'Goloa Kantéa, drugog vratara Mikea Maignana, braniča Presnela Kimpembea, napadača Christophera Nkunkua i osvajača Zlatne lopte Karima Benzeme.

Kopirati
Drag cursor here to close