Katar

FIFA kaznila Hrvatsku, Srbiju i S.Arabiju

Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 50.000 švicarskih franaka, Srbi su kažnjeni sa 20.000 dok je Nogometni savez Saudijske Arabije dobio je dvije novčane kazne od 15.000 švicarskih franaka.
Sport / Qatar 2022 | 07. 12. 2022. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 50.000 švicarskih franaka zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade.

Dio hrvatskih navijača je na toj utakmici vrijeđao kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Na tribinama se pojavio i plakat uvredljivog sadržaja.

"Hrvatski nogometni savez kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švicarskih franaka zbog kršenja članka 16. Disciplinskog kodeksa FIFA-e (uporaba riječi i predmeta za prenošenje poruke koja nije primjerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tijekom utakmice protiv Kanade," objavila je FIFA, prenosi Hina.

Kažnjeni su i Nogometni Savezi Srbije i Saudijske Arabije.

Srbi su kažnjeni sa 20.000 švicarskih franaka zbog "kršenja članka 11. Disciplinskog kodeksa FIFA-e i članka 4. Pravilnika za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. u vezi sa zastavom istaknutom u svlačionici nakon utakmice s Brazilom," navodi se.

Naime, nakon utakmice protiv Brazila u svlačionici koji je koristila srpska reprezentacija izvješena je zastava na kojoj je mapa Kosova obojenog u boje srpske zastave, uz slogan: "Nema predaje."

Nogometni savez Saudijske Arabije dobio je dvije novčane kazne od 15.000 švicarskih franaka zbog nedoličnog ponašanja igrača koji su zaradili šest žutih kartona tijekom susreta protiv Argentine i Meksika.

Kopirati
Drag cursor here to close