Iznenađenje?

Fifa gotovo sve nagrade dala Argentincima: Jedna ipak ide Modriću

Joško Gvardiol, po mnogima najbolji mladi igrač Svjetskog prvenstva i najbolji stoper Mundijala, ipak nije i službeno najbolji mladi igrač.
Sport / Qatar 2022 | 18. 12. 2022. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Dominik Livaković bio golman s najviše obrana na ovom Svjetskom prvenstvu, uključujući i rekordne tri iz penala u raspucavanju u osmini finala SP-a, nije osvojio Zlatnu rukavicu, nagradu za najboljeg golmana Mundijala.

Ona je, po izboru Fife, otišla Argentincu Emilianu Martínezu, koji je doduše sjajno branio u finalu, skinuo zicer u završnici produžetaka, a potom i skinuo udarac Kingsleyu Comanu u raspucavanju, piše 24 sata

Ni druga individualna nagrada koju su pikirali "vatreni" nije otišla u njihove ruke. Joško Gvardiol, po mnogima najbolji mladi igrač Svjetskog prvenstva i najbolji stoper Mundijala, ipak nije i službeno najbolji mladi igrač.

Dobio ju je, pogađate, Argentinac Enzo Fernández, koji je zabio jedan gol i jednom asistirao uz jedan autogol na putu do titule.

Zlatna kopačka Mundijala je Francuz Kylian Mbappé, tu nije bilo dvojbe jer zabio je osam golova, jedan više od Lionela Messija, koji je proglašen najboljim igračem turnira i osvajačem Zlatne lopte. Srebrnu loptu dobio je Mbappe, a Brončanu loptu Luka Modrić.

Kopirati
Drag cursor here to close