Idu na Francuze

Engleska završila posao za sat vremena

Englezi su treću utakmicu bez primljenog gola, na onakvu zadnju liniju kakva jeste i koja u svakoj utakmici napravi određeni broj propusta i grešaka.
Sport / Qatar 2022 | 04. 12. 2022. u 22:17 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deseti put u povijesti, Engleska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Nakon što u Brazilu prije osam godina nisu uspjeli proći skupinu, u Rusiji su eliminirali Kolumbiju na jedanaesterce, ovaj put u Kataru su to puno lakše napravili, lakše nego što se očekivalo. Senegal je eliminiran 3:0, sve je bilo gotovo nakon 57 minuta igre.

I definitivno nije izgledalo da će ovaj susret biti odlučen tako brzo. Jer u ranoj fazi utakmice, prvih dvadesetak minuta Engleska nije uspjela ništa napraviti. Igrači zadnje linije Engleske, Walker, Stones, Maguire, Shaw, imali su problema pod pritiskom, nije bilo suradnje s veznjacima, nije bilo iznošenja lopti na pravi način.

Izgledalo je u pojedinim momentima da nema tih zadnjih veznih na terenu koji preuzimaju loptu u takvim situacijama. Usput su Maguire i Stones prodali nešto lopti, što igrači Senegala nisu iskoristili. Tako je i bilo u 22.minuti kada Maguire griješi, Sarr ispred Pickforda promašuje dobru priliku.

Deset minuta poslije opet zadnja linije Engleske poklanja jednu loptu, Dia je  izbio sam pred Pickforda i silovito šutirao iskosa, Stones je ispao, ali golman Evertona sjajno reagira. I onda prvi put Englezi uspijevaju odigrati iz prve.

Sve je krenulo od Fodena i Shawa, Bellingham je napravio višak po lijevoj strani, a realizacija je pripala Hendersonu iz drugog plana. Senegal je bio uzdrman, njihov izbornik je s klupe tražio da se malo stane na loptu, ali ništa. Englezi su se rastrčali, počeli onako igrati kako se to očekuje od njih i na kraju se ispostavilo da su dobrim dijelom utakmicu prelomili do poluvremena.

U trećoj minuti nadoknade ide sve brzo, Bellingham - Foden, ovaj u pravom trenutku za Kanea, koji napokon postiže gol na ovom prvenstvu. Do trećeg gola vidjeli smo pokušaj Kane, jednu priliku Sake u nastavku, a onda trenutak konačne odluke. Lošu postavku igrača Senegala kažnjavaju Foden i Saka svojim trećim golom na Svjetskom prvenstvu. Od tog trenutka, do kraja, ništa značajnije se nije dešavalo na terenu.

Englezi su treću utakmicu bez primljenog gola, na onakvu zadnju liniju kakva jeste i koja u svakoj utakmici napravi određeni broj propusta i grešaka. Englezi i Francuzi nisu igrali puno puta na Svjetskim prvenstvima. Posljednji put u Španjolskoj 1982. godine, Bryan Robson je s dva gola kreirao trijumf 3:1.

Kopirati
Drag cursor here to close