Šest posljednjih golova

Brige navijača Ekvadora, Valencia ozlijeđen

Protiv Katara je igrao do 77.minute, dok je susret protiv Nizozemske završio na nosilima. Navijači su zabrinuti, bila bi velika tragedija da se ova za sada sjajna priča završi na ovaj način.
Sport / Qatar 2022 | 26. 11. 2022. u 01:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo nitko nije očekivao. Dobro, četiri boda Ekvadora nisu iznenađenje, međutim puno veća priča je Enner Valencia, koji je u ovom trenutku s tri pogotka prvi strijelac turnira. S ova tri je stigao do brojke od šest uzastopnih golova na svjetskim prvenstvima.

Posljednjih šest golova Ekvadora su djelo napadača Fenerbahčea koji je u 12 utakmica turskog prvenstva zabio 13 golova. S 33 na leđima. Do sada to nije napravio niti jedan igrač južnoameričkih selekcija. Tako je Valencia iza sebe ostavio gomilu nekih bivših ali i sadašnjih igrača koji su još uvijek na brojci pet postignutih golova. Izjednačio se Valencija s Van Persijem, Henryjem kojima je za šest golova trebalo 12 utakmica više.

Još od ranije Valencija je rekorder reprezentacije Ekvadora po broju postignutih golova u nacionalnom dresu, sada je na njih 38. Međutim, na ovom prvenstvu ima problema s ozljedom koljena. Protiv Katara je igrao do 77.minute, dok je susret protiv Nizozemske završio na nosilima. Navijači su zabrinuti, bila bi velika tragedija da se ova za sada sjajna priča završi na ovaj način.

Kopirati
Drag cursor here to close