Hrvatska

Bila je veliki autsajder protiv Brazila, a kako kladionice vide šanse protiv Argentine

Argentina uvjerljiv favorit
Sport / Qatar 2022 | 10. 12. 2022. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska se pobjedom protiv Brazila nakon penala plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva. Nakon 0:0 u 90 i 1:1 u 120 minuta, još jednom je od svog suparnika bila bolja nakon izvođenja penala. U polufinalu će igrati protiv Argentine, koja je, također na penale, izbacila Nizozemsku.

Prema kladionicama je Hrvatska bila veliki autsajder protiv Brazila. One su joj davale oko 13% šansi za pobjedu, a Hrvatska neće biti favorit ni protiv druge južnoameričke reprezentacije. Naime, kladionice daju malo više od 52% šansi Argentini za pobjedu, odnosno koeficijent oko 1.9, prenosi Index.hr.

Argentina uvjerljiv favorit

Oko 30% šanse kladionice daju neriješenom rezultatu te se na tu opciju može pronaći koeficijent nešto veći od 3.2. Konačno, kladionice Hrvatskoj daju malo više od 22% šanse za pobjedu, odnosno koeficijent oko 4.5.  Kada je riječ samo o tome tko će proći u finale, Argentina ima oko 68% šanse (1.45), a Hrvatska oko 40% (2.5).

Ako zbrojite postotke koji se odnose na ishode, doći ćete do brojke od 104%, ali ne radi se o pogrešci, nego o tome da 4% ukupnog zbroja šansi koje kladionice daju za osvajanje otpada na kladioničarsku maržu, odnosno prednost koju kladionice sebi daju kod postavljanja koeficijenata kako bi zaradile i u slučaju kad je oklada kladitelja dobitna.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close