Meksikancima poništena dva gola

Argentina na kraju prva, Poljska uz puno sreće druga

Na dvije minute prije kraja, poništen je i drugi gol Meksika. Nevjerojatan rasplet situacije u skupini C. Poljaci su čekali kraj, na kraju im je pomogao Al-Dawsari golom za 1:2 u 95.minuti. Meksiko neće osmi put zaredom u osminu finala.
Sport / Qatar 2022 | 30. 11. 2022. u 22:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od reprezentacije kojoj se svijet srušio nakon prvog nastupa i poraza od Saudijske Arabije, do očekivano prvog mjesta u skupini. Taj put je prošla Argentina u relativno kratkom periodu. Poljaci su izabrali da se brane  svih devedeset  i nešto minuta, nisu uspjeli gledajući rezultat ove utakmice ali su imali ogromnu dozu sreće, pa su prošli dalje na gol razliku. Iako po onome što smo vidjeli od Poljske na ovom turniru do sada nije baš zasluženo, ali što je tu je.

I prosto je nevjerojatno koliko su imali sreće Poljaci pa su na ovaj način prošli. Czesław Michniewicz se odlučio za dva bloka i sve što su napravili Poljaci protiv Argentine bio je jedan slobodan udarac iz kojeg su zaprijetili. I ništa više.

Argentinci su napadali, mogli su u prvom poluvremenu doći do gola, ali Messi nije iskoristio jedanaesterac. Wojciech Szczęsny je obranio njegov šut, iako je ruku na srce bez obzira na VAR isti bio poprilično diskutabilan. Međutim, u drugom poluvremenu na otvaranju, Mac Allister je iskoristio povratnu loptu Di Marije i zatresao mrežu Poljaka, nakon čega su napokon Argentinci skinuli ogromni teret sa svojih leđa.

Opsada se nastavila i rezultirala je još jednim golom Alvareza, koji se oslobodio svog čuvara i pogodio desnom. Argentinci su do kraja utakmice imali još nekoliko prilika, Lautaro Martinez, pa je Kiwior spasio jednu loptu s gol linije u drugoj minuti nadoknade i ostalo je 2:0.

Argentina je prva pa će igrati protiv Australije i osmini finala. Da im je to netko ponudio nakon prvog kola i poraza od Saudijske Arabije, vjerojatno bi proglasili ludim. Poljska je prošla dalje zahvaljujući prije svega svom golmanu koji je u dvije utakmice obranio dva jedanaesterca.

Meksikanci imaju za čime žaliti. Jer su na kraju pobijedili Saudijsku Arabiju, krenuli su po taj treći gol i nisu ga uspjeli zabiti. Bolje rečeno, postigli su oni četiri večerašnjem duelu, ali su ima dva poništena. U prvih pola sata je golman Saudijske Arabije imao tri obrane, Pineda je raspoložen, Kanno također, ali u ranoj fazi mreže su mirovale. Tenzija nije nedostajalo, duela, ali golova jeste.

Barem u prvom dijelu. A onda je krenulo u nastavku, u samo šest minuta dva gola. Prvo je pogodio Henry Martin, pa u 58. minuti sjajno Chavez. Meksiko je u naletu, ide i treći gol, Lozano je zabio, međutim gol se poništava zbog offsidea. Navijači Meksika čvrsto vjeruju da mogu do tog trećeg gola. Henry Martin ima veliku šansu u 70. minuti, ali je ne koristi. Na dvije minute prije kraja, poništen je i drugi gol Meksika.

Nevjerojatan rasplet situacije u skupini C. Poljaci su čekali kraj, na kraju im je pomogao Al-Dawsari golom za 1:2 u 95.minuti. Meksiko neće osmi put zaredom u osminu finala. Poljska će prvi put nakon 1986. godine, čekaju ih Francuzi.

Kopirati
Drag cursor here to close