Suzdržani od prijetnje napadima

Al Kaida poziva muslimane da ne dolaze u na Svjetsko prvenstvo

Al Kaida kritizirala je Katar zbog toga što je "doveo nemoralne ljude, homoseksualce, širitelje korupcije i ateizma na Arapski poluotok"
Sport / Qatar 2022 | 20. 11. 2022. u 07:37 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Područni ogranak Al Kaide pozvao je muslimane diljem svijeta da ne dolaze na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, premda se suzdržao od prijetnje napadima i od poticanja nasilja u prigodi tog sportskog događaja, navodi se u njegovu priopćenju o kojemu je izvijestila nevladina organizacija što prati internetske aktivnosti te skupine.

Al Kaida na Arapskom poluotoku, ogranak pobunjeničke skupine sa sjedištem u Jemenu, kritizirala je Katar zbog toga što je "doveo nemoralne ljude, homoseksualce, širitelje korupcije i ateizma na Arapski poluotok" te rekla da je događaj iskorišten kako bi se skrenula pozornost s "okupacije i ugnjetavanja muslimanskih zemalja".

"Upozoravamo našu muslimansku braću da ne prate taj događaj i da u njemu ne sudjeluju", ističe se u priopćenju koje je skupina SITE Intelligence prenijela u subotu, dan prije početka turnira u zemlji s muslimanskom većinom, što je prvi put dosad.

Reagirajući na kritike o stanju ljudskih prava u Kataru, pa i na prava LGBT zajednice i na društvena ograničenja, organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva rekli su da su svi dobro došli na događaj, bez obzira na podrijetlo ili na spolno opredjeljenje.

Katar, malena zemlja s oko 3 milijuna stanovnika, većinom stranih radnika, rekla je da je obučila više od 50.000 ljudi kako bi zajamčila sigurnost tijekom Svjetskog prvenstva, uz pomoć stranih snaga pod katarskim zapovijedanjem, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close