Podsjećanje na jedan zanimljiv meč

Živojinović i Becker prije 32 godine igrali na Marakani

S obzirom na to da su bili veliki prijatelji, to ništa nije bilo neobično u tom trenutku, međutim mjesto gdje je odigran svakako je.
Sport / Ostali sportovi | 01. 10. 2019. u 08:20 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Arhivska fotografija / Boris Becker i Slobodan Živojinović

Na današnji dan 1987. godine, u Beogradu je odigran teniski meč, egzibicijski u kojem su snage odmjerili Slobodan Živojinović i Boris Becker.

S obzirom na to da su bili veliki prijatelji, to ništa nije bilo neobično u tom trenutku, međutim mjesto gdje je odigran svakako je. Naime, podloga je bila postavljena na atletsku stazu stadiona Marakana. Već tada su Bobo i Boris igrali zajedno u konkurenciji parova te osvojili dva turnira te godine. Prvi u Milanu pa nakon toga u Bruxellesu. Bila je to sjajna kombinacija s obzirom na to da je Becker bio u tom trenutku jedan od najboljih tenisača svijeta, dok je Živojinović po rankingu jedno vrijeme držao prvo mjesto u konkurenciji parova. Uostalom, godinu dana ranije, Živojinović je zajedno s Andreasom Gomezom osvojio US Open. Uz to obojica su imala istog menadžera, legendarnog Iona Tiriaca.

''Bilo mi je zadovoljstvo ugostiti Borisa Beckera koji je bio moj dugogodišnji partner u konkurenciji parova, u stvari mi smo započeli našu tenisku karijeru par godina ranije kada Becker nije bio 'taj' Becker, a ja nisam bio u samom vrhu tenisa. Naše prijateljstvo datira iz tih dana, dok smo igrali kvalifikacije po raznim turnirima. Sve je bilo moja ideja, jer sam želio da publika u tom trenutku uživo vidi jednu takvu zvijezdu'', prisjetio se jednom prilikom Živojinović koji je i sam morao potruditi da sve ispadne kako treba.

''Malo prije toga sam igrao na turnirima u Americi, kada sam se vratio kući shvatio sam da ima određenih problema u organizaciji. Morali smo srediti teren, tada je to bio tepih. Otišao sam u Sintelon i pitao ih, 'možete li mi vi napraviti tepih za tenis', a oni me gledaju, 'čekaj, kakav tepih za tenis?' I onda ja njima objasnim, oni su to uradili i ostali u tom biznisu. Onda je trebalo napraviti konstrukciju, koja je bila na drvenoj platformi i morala je leći na atletsku stazu. Konstrukcija je 38x20 metara, to je puno kvadrata, trebalo je sve to uraditi kako valja i uspjeli smo. Mislim da je bilo oko 15. 000 gledatelja. Novac od meča je išao u humanitarne svrhe, dio je iskorišten za izgradnju teniskih terena'', prisjećao se Živojinović u jednom razgovoru prije par godina.

Živojinović je slavio 2:0 u setovima, a nakon tog meča samo su jednom odmjerili snage u singlu, u Davis Cupu 1988. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close