Nakon otkaza Rusiji

Zenica želi domaćinstvo Svjetskog odbojkaškog prvenstva

Svoj optimizam Kasumović temelji i na pozitivnim reakcijama međunarodnih odbojkaških dužnosnika…
Sport / Ostali sportovi | 02. 03. 2022. u 15:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović razgovarao je danas s potpredsjednikom Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine (OS BiH) Alijom Fatićem, kojem je tom prilikom predložio da se Zenica, Bosna i Hercegovina i OS BiH kandidiraju za domaćinstvo Svjetskog odbojkaškog prvenstva za seniore u ljeto ove godine.

Naime, Svjetska odbojkaška federacija FIVB jučer je objavila kako je Rusiji zbog agresije na Ukrajinu oduzeto domaćinstvo Svjetskog odbojkaškog prvenstva koje će biti održano u kolovozu i rujnu ove godine.

''Grad Zenica je tijekom 2020. i 2021. godine bio više nego uspješan domaćin međunarodnih odbojkaških natjecanja pod ingerencijom Europske odbojkaške federacije CEV. Imamo sjajnu saradnju s Odbojkaškim savezom FBiH i OS BiH, kao i sve uvjete za organizaciju jednog ovako velikog događaja koji bi bio idealna prilika za promociju našeg grada i države'', izjavio je Kasumović.

Svoj optimizam Kasumović temelji i na pozitivnim reakcijama međunarodnih odbojkaških dužnosnika nakon natjecanja u gradskoj areni "Husejin Smajlović". Iz sjedišta Europske odbojkaške federacije čak su obećali da će Zenica u skoroj budućnosti dobiti domaćinstvo završnice jednog od elitnih europskih klupskih natjecanja.  

Fatić ističe da je Europsko prvenstvo za juniorke bio je najveći sportski događaj u svijetu u 2020. godini, u jeku pandemije koronavirusa.

Olimpijski pobjednik iz Pekinga, reprezentacija Francuske i aktualni svjetski prvaci Poljaci ranije su objavili da će bojkotirati Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a FIVB je objavio da će novi domaćin biti određen naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close