Zbog nedostatka sponzora TK Mostar odustao od jakog profesionalnog turnira

Sport / Ostali sportovi | 15. 06. 2011. u 12:32 Igor Marinović

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog tjedna TK Mostar je domaćin međunarodnom turniru, riječ je o turniru za tenisače i tenisačice do 14 godina, a nosi naziv “Mostar Open 14&under”.

Danas počinju natjecanja u glavnom turniru, iako se kvalifikacije održavaju još od ponedjeljka.

“Radi se o turniru iz obitelji europske teniske federacije (Tennis Europe) i moramo priznati da je odziv jako velik. Nastupit će 85 dječaka i djevojčica iz 11 zemalja.

Među svim tim državama od Rusije do čak Australije veliki je broj tenisača i tenisačica iz Bosne i Hercegovine, što nas posebno veseli.

Također, u turniru je sedam članova našeg kluba, četiri dječaka i tri djevojčice, za koje vjerujemo da mogu polučiti dobre rezultate”, kazao nam je direktor TK Mostar ujedno i direktor turnira Ranko Primorac.

Ovo će biti čak 12. izdanje “Mostar Open 14&under” turnira, među bivšim pobjednicima bili su današnji najperspektivniji bosanskohercegovački tenisači Mirza Bašić i Damir Džumhur.

Tko će postati novi pobjednik Mostarci mogu doznati ako dođu na mečeve koji se održavaju do nedjelje. Svi mečevi igraju se svakog dana od 9 sati.

U subotu su zakazana polufinala u pojedinačnoj konkurenciji te finala za parove. Finalni dvoboji u muškoj i ženskoj konkurenciji se igraju od 10 sati. Ulaz na sve dvoboje je besplatan.

Ovakav rang turnira financijski nije zahtjevan jer nema novčanih nagrada. To je za Teniski klub Mostar posebno važno jer klub sve teže pronalazi sponzore za organizaciju turnira koje mora održavati kako bi zadržao mjesto u kalendarima europske i svjetske teniske federacije.

Činjenica da velike tvrtke nemaju interesa ulagati u sport natjerala je TK Mostar da odustane od profesionalnog turnira Futures kategorije koji se trebao igrati od 26. rujna do 2. listopada.

”Nažalost, odustat ćemo od organizacije tog turnira koji se trebao igrati, a nagradni fond od 15.000 američkih dolara. Nismo uspjeli naći generalnog sponzora, a bez toga je jednostavno nemoguće organizirati tako kvalitetan turnir”, kaže Ranko Primorac.

Pobjednik tog turnira prije dvije godine bio je i Ivan Dodig što dovoljno govori kakav je turnir Mostar izgubio.

Kopirati
Drag cursor here to close