Jahorina

Zadnji vikend veljače u znaku Red Bull Home Runa

Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2017. u 10:03 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 75 skijaša i bordera u nedjelju se natjecalo na Jahorini. Vremenski uvjeti u nedjelju nisu bili idealni za masovni skijaški spust pa su organizatori bili prisiljeni promijeniti stazu za utrkivanja što je izazvalo veliku gužvu na samom cilju.

Zbog kratke staze u ciljnoj ravnini se u jednom trenutku pojavio veliki broj natjecatelja koji su za pobjedu velikom brzinom vozili kroz ciljnu kapiju.

Bekes Michal je samo zbog utrke sa svojim prijateljima doputovao iz Slovačke. U velikoj gužvi u ciljnoj ravnini najbolje se snašao i pobijedio u konkurenciji najbržih skijaša. Najbrži border je iz Višegrada, Dragan Samardžić, dok je najbrža žena Ani Kapetanović. Njih troje su dobili nagradu vikend za dvoje u hotelu Termag na Jahorini.

Ovo je četvrti put da se na Jahorini organizira veliki spust bordera i skijaša. Zabavno sportski event se događa u momentu kada se liftovi zaustave, a staze napusti i posljednji skijaš. Dok sunce zalazi, a staza se dodatno pretvara u led, krene utrka na kojoj natjecatelji trče 150 metara u pancericama do svojih skija i bordova pa se utrkuju niz stazu. Mnogim skijašima ovo bude prvo  natjecateljsko iskustvo, a svi se uvijek vesele zanimljivim after partyjima.

Sinoć se snijeg na stazama topio zbog toplog vremena, ali vremenske prilike su bile ugodne za party na otvorenom.

Nakon skijanja nekoliko stotina mladih se zabavljalo ispred Kolibe hotela Termag sa zvucima Audio InFunktion & Zlijay koji su svirali back to back, dok je nakon njih DJ pult zaposjeo audio vizualni dvojac Diskobajagi.

Zadnji vikend veljače ostat će u lijepom sportsko zabavnom sjećanju za stotine posjetitelja na Jahorini.

Kopirati
Drag cursor here to close