Iz skloništa do finala

Yastremska: Igrala sam za Ukrajinu

"Kada sam objavila slike na Instagramu da sam napustila svoj dom, dobila sam puno poruka od Francuza i iz cijelog svijeta. Ali kada sam stigla ovdje, nisam očekivala da ću dobiti tako veliku podršku", rekla je Yastremska.
Sport / Ostali sportovi | 07. 03. 2022. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osma nositeljica, Kineskinja Zhang Shuai osvojila je WTA turnira u Lyonu, nakon što je u tri seta savladala Ukrajinku Dayanu Yastremsku u tri seta 3:6, 6:3, 6:4. Za Zhang je ovo treći naslov u karijeri, prvi nakon pet godina i prvi uopće van Kine. Do sada je u pojedinačnoj konkurenciji dva puta slavila na turniru u Guangzhou 2013. i 2017. godine.

Ipak, titula koju je osvojila Zhang ostala je u sjeni nastupa Ukrajinke Yastremske koja je samo prije tjedan bila u skloništu i koja je strahovala za svoj život.Yastremska i njezina 15-godišnja sestra Ivanna uspjele su se na kraju izvući iz Ukrajine i stići u Lyon. Dayana je dobila wildcard u singlu (ona i njezina sestra su dobile priliku da nastupe u konkurenciji parova), a bivša 21. teniserka svijeta hrabro je izborila svoje prvo finale nakon više od dvije godine. Posljednji put je igrala ono u Adelaideu 2020. godine. I dalje je na tri osvojena turnira. U ovom finalu je imala set, 4:2 u drugom ali jednostavno nije izdržala do kraja.

"Igrala sam za sebe i za svoju zemlju. Imala sam puno emocija i bila sam jako umorna. Crpila sam puno energije iz podrške javnosti. Borila sam se za Ukrajinu i zahvaljujem ljudima na njihovom stanju duha u zemlji u kojoj se bore", izjavila je Yastremska koja je nakon polufinala pričala o podršci koju je imala tijekom cijelog turnira.

"Kada sam objavila slike na Instagramu da sam napustila svoj dom, dobila sam puno poruka od Francuza i iz cijelog svijeta. Ali kada sam stigla ovdje, nisam očekivala da ću dobiti tako veliku podršku. Svaku pobjedu na ovom turniru sam posvetila svojoj zemlji, iako niti jedna nema veliko značenje s obzirom što se tamo događa. Novac koji sam zaradila na ovom turniru poklanjam humanitarnim udrugama iz Ukrajine. I ako me Ukrajinci gledaju, želim reći da ste tako jaki, da imate nevjerojatan duh i ja se na ovaj način pokušavam boriti za Ukrajinu. Želim se zahvaliti svakoj osobi iz Ukrajine što je stala uz Ukrajinu i pokazala ljudima da imamo stvarno snažan duh", pojasnila je Yastremska.

Kopirati
Drag cursor here to close