Tri sezone

WWin generalni sponzor OKK Čelik Zenica

Ugovor je potpisan na tri godine, što znači da će WWin biti generalni sponzor košarkaša Čelika u sezonama 2023/24., 2024/25., 2025/26.
Sport / Ostali sportovi | 06. 12. 2023. u 16:13 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dio velike WWin porodice postao je i Omladinski košarkaški klub Čelik iz Zenice. U klupskoj sali za medijske konferencije potpisan je ugovor o suradnji, čime će još jedan bh. košarkaški klub bogate tradicije, uz KK Borac WWin, nositi ime ove kompanije u samom nazivu, kao i na dresu.

Ispred OKK Čelik Zenica ugovor je je potpisao predsjednik Goran Bulajić, a ispred kompanije WWin Srđan Dubočanin.

Ugovor je potpisan na tri godine, što znači da će WWin biti generalni sponzor košarkaša Čelika u sezonama 2023/24., 2024/25., 2025/26.

"Izuzetno nam je bitno da su tradiciju našeg kolektiva prepoznali u WWin-u. Potreban nam je partner koji vjeruje u budućnosti i razvoj košarke u našem gradu, a naši prijatelji iz WWin-a od prvog kontakta su iskazali spremnost da zajedno krenemo u taj proces. U cilju ozdravljenja našeg kolektiva te izgradnje kvalitetne osnove za učešće u takmičenjima tokom predstojećeg perioda, odlučili smo da ove sezone nastupamo u A2 ligi Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kao i u Omladinskoj košarkaškoj ligi Zeničko-dobojskog kantona. U istoj nastupamo sa selekcijama pretpionira, pionira, kadeta i juniora", istakao je predsjednik OKK Čelik Zenica Goran Bulajić.

Logo WWin-a krasi dresove tri bh. premijerligaša: NK GOŠK, FK Zvijezda 09 i NK Široki Brijeg. Na taj način praktično pruža podršku četvrtini klubova najvišeg ranga bh. klupskog nogometa i to kao najznačajniji sponzor. Nivo je to koji ova kuća održava već godinama.

Time se WWin davno svrstao uz velike i respektabilne domaće i strane kompanije, poput Turkish Airlinesa i IG Igman, čije se reklame također nalaze na udarnim pozicijama na prednjoj strani dresa bh. premijerligaša.

U Prvoj fudbalskoj ligi RS u porodici WWin-a su također Leotar iz Trebinja, Kozara iz Gradiške, Sutjeska iz Foče, Ljubić iz Prnjavora, Velež iz Nevesinja, te Alfa iz Modriče i Drina iz Zvornika. U Prvoj ligi Federacije BiH u ovom društvu su Sloboda iz Tuzle i Jedinstvo iz Bihaća.

WWin pomaže brojnim klubovima u Bosni i Hercegovini i u drugim sportovima kao i u nižim nogometnim ligama. Generalni je sponzor KK Borac Banja Luka, koji će i u naredne dvije sezone nositi ime KK BORAC WWin, zatim KK Široki, KK Posušje, kao i rukometne klubove MRK Iskra iz Bugojna, RK Gračanica, ŽRK Borac Banja Luka, RK Velež Nevesinje, Ženski odbojkaški klub Leotar Trebinje te Odbojkaški klub Bosna.

Kopirati
Drag cursor here to close