Šef momčadi Mercedesa o Masiju

Wolff: Kada vas netko tako opljačka

"Počnete preispitivati vrijedi li sav rad koji ste uložili, mogu li sav znoj, suze i krv biti iskazani najboljim mogućim nastupima na stazi jer ovako vam to mogu oduzeti nasumično", kaže Wolff.
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2021. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije bilo lako Lewisu Hamiltonu, ali ni šefu momčadi, Totu Wolffu. Toto je tek nakon nekoliko dana javno progovorio o svemu onome što se događalo na posljednjoj utrci u Abu Dhabiju, ali ne samo toj. Spomenuo je Toto naravno Michaela Masija i dotakao se svega onoga što se izdešavalo ne samo u posljednjoj utrci.

“Odluke koje su donesene u zadnje četiri minute ove utrke odnijele su Lewisu Hamiltonu zasluženo Svjetsko prvenstvo. Njegova vožnja, posebno na zadnje četiri utrke, bila je nepogrešiva. Imao je sigurno vodstvo u nedjelju u Abu Dhabiju od samog početka.Opljačkati ga u posljednjem krugu utrke je nešto neprihvatljivo. Zbog toga, s mog osobnog stajališta, s profesionalnog stajališta ne mogu… Moje vrijednosti i moj pojam integriteta jednostavno nisu kompatibilni s odlukama koje su donesene u nedjelju i nisam nakon svega razgovarao s Masijem.Počnete preispitivati vrijedi li sav rad koji ste uložili, mogu li sav znoj, suze i krv biti iskazani najboljim mogućim nastupima na stazi jer ovako vam to mogu oduzeti nasumično. Nikad nećemo nadići bol i nemir koji su uzrokovani u nedjelju. Ja se doista nadam da će Lewis nastaviti s utrkivanjem jer on je najveći vozač svih vremena", istakao je Wolff koji je s druge strane imao određene kontakte s čelnicima FIA-e, na kojoj je kako on kaže velika odgovornost.

"FIA treba odlučiti kako krenuti dalje. Imali smo dobar dijalog s FIA-om zadnjih par dana i oformljena je ta komisija. Imam povjerenja i vjere da ćemo formulirati, zajedno uz sve ostale sudionike i vozače drugih timova, prave odluke i akcije kako bismo izbjegli sličan scenarij u budućnosti.Optimističan sam zato što će većina vlastodržaca dijeliti moju frustraciju zbog odluka koje su donošene tijekom cijele godine. Tko god je trkač, vi mediji, mi… Svi znamo što se dogodilo. Bez obzira, uvjeren sam jer ćemo svi vući uže u istome smjeru", zaključio je Wolff.

Kopirati
Drag cursor here to close