Krenulo je

Wimbledon: Đoković i Sabalenka prvi pobjednici

U utorak bi bi na teren trebali i Ana Konjuh protiv Sare Sorribes Tormo te Marin Čilić protiv Talijana Salvatorea Carusa.
Sport / Ostali sportovi | 28. 06. 2021. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković i druga nositeljica turnira tenisačica Bjeloruskinja Arina Sabalenka prvi su pobjednici mečeva prvog kola na ovogodišnjem Wimbledonu, koji se održava nakon jednogodišnje stanke izazvane pandemijom Covida-19.

Sabalenki (WTA - 4.) je trebalo samo 76 minuta za pobjedu 6-1, 6-4 protiv rumunjske kvalifikantice Monice Niculescu (WTA - 191.).

Đoković je protiv sebe imao domaćeg predstavnika s pozivnicom za glavni ždrijeb, 19-godišnjeg Jacka Drapera koji je senzacionalno osvojio prvi set sa 6-4, da bi do kraja meča uhvatio još samo pet gemova. Nakon dva sata igre Đoković je slavio s 4-6, 6-1, 6-2, 6-2.

Oba su meča igrana pod krovom, jer je kiša u Londonu pokvarila program prvog dana pa su na vanjskim terenima s igrom započeli tek nešto prije 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, a zakazani početak je trebao biti točno u podne.

Posljedica tog kašnjenja je odgađanje mečeva koji su bili predviđeni pred kraj današnjeg rasporeda pa je tako i dvoboj slavljenice Donne Vekić protiv Ruskinje Anastasije Potapove prebačen za utorak. Naime, Vekić je upravo danas napunila 25 godina, ali će si pobjedu morati darovati dan poslije rođendana.

U utorak bi bi na teren trebali i Ana Konjuh protiv Sare Sorribes Tormo te Marin Čilić protiv Talijana Salvatorea Carusa.

Meč Petre Martić s Ruskinjom Varvarom Gračevom ostao je na današnjem rasporedu.

Kopirati
Drag cursor here to close