Sankcije ostaju

Wimbledon bez Rusa i Bjelorusa?

Wimbledon će se održati od 27. lipnja do 10. srpnja.
Sport / Ostali sportovi | 05. 04. 2022. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori grand-slam turnira u Wimbledonu vode razgovore s britanskom vladom o sudjelovanju tenisača i tenisačica iz Rusije i Bjelorusije na ovogodišnjem Wimbledonu, rekavši u utorak da se nadaju da će odluku objaviti sredinom svibnja.

Ruskim i bjeloruskim igračima dopušteno je igrati na ATP i WTA natjecanjima, ali ne pod imenom ili zastavom svojih zemalja nakon invazije Moskve na Ukrajinu.

Rusiji je također zabranjena obrana ekipnih naslova Davis Cupa i Billie Jean King Cupa, te su njihove ekipe povučene iz tih natjecanja.

"Primijetili smo smjernice vlade Ujedinjenog Kraljevstva u vezi s prisustvom ruskih i bjeloruskih pojedinaca u neutralnom svojstvu na sportskim događajima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ovo je i dalje složeno i izazovno pitanje, a mi nastavljamo sudjelovati u raspravi s Vladom Ujedinjenog Kraljevstva i međunarodnim upravljačkim tijelima tenisa", stoji u priopćenju organizatora jedinog Grand Slama na travnatim terenima.

Britanski ministar sporta Nigel Huddleston rekao je prošlog mjeseca da mu ne bi odgovaralo da "ruski sportaš vijori rusku zastavu" i osvoji Wimbledon u Londonu.

Dodao je da će drugi tenisač svijeta Daniil Medvjedev možda morati dati jamstva da ne podržava ruskog predsjednika Vladimira Putina ako se želi natjecati.

Wimbledon će se održati od 27. lipnja do 10. srpnja, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close