Pao Đoković

Wawrinka u svom trećem GS finalu do trećeg naslova

Sport / Ostali sportovi | 12. 09. 2016. u 06:52 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarac Stan Wawrinka u svom je trećem Grand Slam finalu stigao i do trećeg naslova pobijedivši prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića u dvoboju za pobjednički trofej na US Openu sa 6:7 (1), 6:4, 7:5, 6:3.

Wawrinki je nakon trijumfa na Australian Openu 2014. godine, u Roland Garrosu 2015. i na ovogodišnjem US Openu, sada potreban još samo trijumf na Wimbledonu kako bi popunio Grand Slam kolekciju i pridružio se skupini od osmorice tenisača kojima je to uspjelo, a u koju je ovogodišnjim trijumfom na Roland Garrosu kao posljednji ušao baš Novak Đoković.

Finalni dvoboj na rasporodanom Arthur Ashe stadionu trajao je tri sata i 54 minute, a Wawrinka je za treći Grand Slam naslov zaradio najveći ček u teniskoj povijesti, na 3,5 milijuna dolara.

Đoković, koji je pred kraj meča imao problema sa žulčjevima na nogama, u svom je 21. Grand Slam finalu doživio deveti poraz i ostao na 12 naslova, od kojih je polovicu osvojio na Australian Openu, gdje ima stopostotni učinak u finalima.

Na US Openu mu je ovo bio sedmi dvoboj za pobjednički trofej, a osvajao ga je samo dvaput, 2011. i 2015. godine.

Unatoč porazu, Đoković će i dalje biti prvi tenisač svijeta s više od 4500 bodova prednosti pred Britancem Andyjem Murrayjem.

Stan Wawrinka se zahvaljujući trijumfu u New Yorku, njegovoj 11. uzastopnoj pobjedu u finalima na turnirima, probio do trećeg mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici, čime je izjednačio svoj najbolji renking u karijeri.

Wawrinka je posljednji put u finalu poražen na turniru u 's-Hertogenboschu u lipnju 2013. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close