Pripreme za teniski turnir

Wawrinka, Monfils, Khachanov dolaze u Banja Luku

Po riječima Novakovog brata, na turniru će igrati Stan Wawrinka, Gael Monfils, Karen Khachanov, dok se očekuje konačan odgovor prošlogodišnjeg pobjednika Andreya Rubleva.
Sport / Ostali sportovi | 07. 03. 2023. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se radi o zamjenskom turniru, iako se radi u turniru iz serije 250, organizatori "Srpska Opena" su planirali utrošiti skoro 12 milijuna eura na izgradnju može se reći teniskog kompleksa sa centralnim terenom koji će moći primiti 6000 gledatelja. Dvije trećine novca obezbjeđuje Vlada bh. entiteta Republike Srpske (RS), jednu trećinu Grad Banja Luka.

"Naravno da morate biti hrabri, da radite i one poteze koji su na ivici pravnih normativa, ali su u skladu sa njima i moralno ispravni." Ovako je gradnju teniskih terena u Banjaluci prokomentirao gradonačelnik Draško Stanivuković.

Đorđe Đoković je početkom novembra u Banjaluci osnovao preduzeće "Legacy International", na čijem je čelu. On je direktor i vlasnik beogradske firme istog imena, koja se bavi organizovanjem teniskih turnira u Srbiji. Suorganizator turnira je Teniski savez Republike Srpske.

"Zahvalni smo porodici Đoković koja je godinama uz Teniski savez Republike Srpske. Nismo ni sanjali da ćemo dobiti ovakav turnir, bili smo presrećni kad smo ga dobili, pa smo prionuli na rad. Vjerovatno je ovo najveći događaj u istoriji Republike Srpske . Blizu smo kraja radova, vjerujem da ćemo sve da završimo na vrijeme. Prenos će da bude u 130 zemalja, što je značajno za promociju. Banjaluka je u 39 gradova koji imaju ovakav turnir i ponosni smo na to jer će dosta značiti za promociju grad", istakao je predsjednik Teniskog saveza RS Draško Milinović koji je danas na funkciji direktora RAK-a u koji je stigao kao bivši direktor RTRS-a.

Na druženju s novinarima, Đorđe Đoković je govorio o velikim imenima koja bi se trebala pojaviti u Banja Luci. Njih svakako neće biti lako dovesti s obzirom da se u tom periodu igraju još dva turnira na istoj podlozi, u Munchenu i Barceloni. Po riječima Novakovog brata, na turniru će igrati Stan Wawrinka, Gael Monfils, Karen Khachanov, dok se očekuje konačan odgovor prošlogodišnjeg pobjednika Andreya Rubleva. Tu će biti naravno i tenisači iz Srbije, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

Kopirati
Drag cursor here to close