WRC u Hrvatskoj

Vozači odradili Shakedown, Janica se vozila s Ogierom

"Način na koji prolaze te zavoje, nevjerojatno kako auto to može podnijeti. Meni je najveća fora kako može prije lakat zavoja zaštopat, u pet metara sa 130 uspori na 30 na sat!" izjavila je Janica nakon rally vožnje.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 19. 04. 2024. u 01:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmerostruki svjetski prvak u reliju Francuz Sebastian Ogier ostvario je najbolje vrijeme na tzv. "Shakedownu", svojevrsnom treningu za tri natjecateljska dana WRC Croatia Rallyja, koji je u četvrtak održan na cestama pod starim gradom Okićem u Samoborskom gorju.

Ogier je u svom Toyota Yarisu Rally1 Hybridu u drugom prolasku zadanom dionicom projurio za 1:55.7 minuta.Nitko od konkurenata nije uspio ostvariti vrijeme ispod 1:56, a najbliži tome bio je Britanac Elfyn Evans (Toyota Yaris) koji je ostvario vrijeme 1:56.4 minuta.

Jednako brzi bili su momčadski kolege iz Hyundaija Estonac Ott Tanak i vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva, Belgijac Thierry Neuville, obojica s vremenom 1:57.1 minuta. Od sedmorice hrvatskih predstavnika najbrži je bio Viliam Prodan (Ford Fiesta Rally3), a imao je 37. rezultat (2:15.4 minuta).

Zanimljivo je spomenuti da je Janica Kostelić, proslavljena hrvatska skijašica, vozila danas zagrijavanje na Okiću i to sa Sébastienom Ogierom, osmerostrukim prvakom u WRC-u.

"U početku mi je izgledalo sporije nego što sam očekivala, ali išla bih još stotinu puta. Baš je ludo! Način na koji prolaze te zavoje, nevjerojatno kako auto to može podnijeti. Meni je najveća fora kako može prije lakat zavoja zaštopat, u pet metara sa 130 uspori na 30 na sat!" izjavila je Janica nakon rally vožnje.

Kopirati
Drag cursor here to close