''Dani srca''

Više od tisuću mladih trčalo cross za promociju zdravlja

Sport / Ostali sportovi | 30. 09. 2017. u 12:33 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu aktivnosti povodom "Dani srca" u subotu je, u organizaciji Sportskog Saveza Grada Mostar i Udruženja kardiologa BiH duž mostarskog Bulevara na stotine školaraca trčalo cross.

Srednjoškolci, osnovnoškolci i djeca vrtićkog uzrasta su se okupili na Španjolskom trgu gdje su trčali u cilju promocije zdravlja ukazujući na svakodnevne potrebe zdravog života i bavljenja rekreacijom, a utrka poprima tradicionalni karakter.

Na samom početku održane su revijalne utrke, gdje su se prvo djeca utrkivala djeca vrtićke dobi, zatim članovi Udruženja 'Naša djeca'.

"U redovnoj cross utrci sudjelovalo je dvadeset osnovnih i devetnaest srednjih škola. Uvijek bude preko tisuću sudionika, a ove godine ih je bilo i više", kazala je generalna tajnica Sportskog saveza Grada Mostara Mirjana Bošnjak.

U okviru utrke, posjetitelji i sudionici su također mogli nešto više saznati o davanju prve pomoći, a demonstraciju su upriličili članovi Crvenog križa Mostara.

Također, sutra će se održati tradicionalni ''Marš mira, šetnjom do zdravlja'' koji kreće sa Španjolskog trga u 9,30 sati, a cilj doći do Malog i Velikog kuka na brdu Fortica do 14 sati.

Inače, Dani srca se održavaju u okviru Festivala sporta i zdravlja i koji su podržani od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close