Stolac

Više od 400 sudionika trčat će uličnu utrku Stolački cener

Stolački cener zadržava reputaciju jednog od prestižnih sportskih događaja u BiH gdje se okupljaju najbolji trkači iz BiH i regije.
Sport / Ostali sportovi | 19. 05. 2023. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treću godinu zaredom Stolac okuplja gotovo svu kremu regionalnog trčanja u sklopu ulične trke Stolački cener.

Više od 400 sudionika prijavljeno je za sutrašnju trku u obje konkurencije na dionicama od 5 i 10 kilometara. Ove godine prijavljen je i rekordan broj djece koji će trčati kraće dionice, a cilj će im biti ispred Gradskog parka Mehmedalija Mak Dizdar. Ukupno se očekuje oko 800 natjecatelja uključujući i najmlađe.

Stolački cener tako zadržava reputaciju jednog od prestižnih sportskih događaja u BiH gdje se okupljaju najbolji trkači iz BiH i regije.

Poseban značaj ove manifestacije je da kod najmlađih razvija ljubav prema trčanju koje je bazični sport i dobra pretpostavka za kasnije preusmjeravanje i bavljenje bilo kojim sportom.

Staza u Stocu je specifična i jako dobra i raduju joj se svi trkači. Ovo je ujedno i jedinstvena prilika da svi učesnici osjete pravi ugođaj i adrenalin trčeći ulicama Stoca, grada muzeja pod otvorenim nebom gdje su u prilici da uživaju u kulturno povijesnim spomenicima, čarobnoj rijeci Bregavi i sve to u lijepim vremenskim uvjetima kakvi se očekuju sutra u gradu na Bregavi.

Kopirati
Drag cursor here to close