Danas nakon osvojenog Toura

Vingegaard: Nakon Hautacama sam zaista počeo vjerovati

"Na kraju, nakon Hautacama sam zaista počeo vjerovati. Mislim, uvijek sam vjerovao u to, ali Hautacam je bila točka kada sam mislio da nešto mora poći po zlu da ne bih pobijedio", reći Vingegaard.
Sport / Ostali sportovi | 25. 07. 2022. u 18:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbrži Tour de France u svojoj povijesti je nakon tri tjedna došao do kraja. Jonas Vingegaard je gajio nade na startu tamo u Copenhagenu, ali ni sam nije vjerojatno vjerovao "punom snagom" da može skinuti Tadeja Pogačara. Ali su se stvari počele mijenjati nakon 11.etape.

" Ovo je stvarno nevjerojatno. Teško mi je opisati što se dogodilo. Osvojio sam etapu na Tour de Franceu, a sada i žutu majicu, to je nevjerojatno. Od početka smo napravili dobar plan. Htjeli smo etapu učiniti super teškom, mislili smo da će to ići u moju korist", rekao je nakon završetka 11. etape Vingegaard. Etape prije koje je Danac imao 39 sekundi zaostatka za slovenskim biciklistom. Na kraju možemo reći kako je na prijevoju Granon odluka pala. Ipak nakon Hautacama je i sam Jonas počeo vjerovati.

" Uvijek sam imao osjećaj da se barem mogu boriti za pobjedu. Na kraju, nakon Hautacama sam zaista počeo vjerovati. Mislim, uvijek sam vjerovao u to, ali Hautacam je bila točka kada sam mislio da nešto mora poći po zlu da ne bih pobijedio. Sada sam tu pobjednik. Ovo je najveća biciklistička utrka na svijetu, najveća koju možete osvojiti i sada sam je osvojio. Niko mi ovo ne može oduzeti", reći će Vingegaard.

"Posebna priča je ipak start Toura u Danskoj.Bilo je jedno od najvećih iskustava u mom životu, imati start u Danskoj. Prije posljednje etape, sam razmišljao o tome kako neću biti sam u završnom sprintu, umjesto toga, želio sam da uživam u trenutku sa suvazačima Veoma sam zadovoljan svojim izborom. Bio je to izvanredan trenutak preći liniju sa ostalim članovima momčadi, svi zajedno" naglasio je Vingegaard koji sada ostaje jedini Danac pobjednik ove velike utrke. Prije njega je bio Bjarne Riis 1996. godine, ali je on kasnije pa na dopingu. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close