Bljesak.info i Capriolo SC Mostar

Viktor Herceg preuzeo Capriolo Oxygen Disc 29 bicikl

Nadamo se da će ovaj bicikl s hidrauličnim kočnicama Viktoru pružiti duge zabavne vožnje, čak i po zahtjevnijim terenima.
Sport / Ostali sportovi | 08. 06. 2023. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viktor Herceg dobitnik je Capriolo Oxygen Disc 29 bicikla u nagradnoj igri koju je Bljesak.info organizirao u suradnji s Capriolo SC Mostar, povodom svjetskog dana bicikla.

Inače, biciklizam je u posljednje vrijeme postao jako popularan, ne samo zbog svih prednosti koje nam pruža u prometu nego i zbog pozitivnog učinka na naše fizičko i mentalno zdravlje.

Zbog svega toga, ima svoj poseban dan u godini kada najviše promičemo njegove vrijednosti. Naime, svjetski dan bicikla obilježava se 3.lipnja a sve je počelo kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda prihvatila rezoluciju 12. travnja 2018. godine.

Tvorac ideje obilježavanja svjetskog dana bicikla je Leszek Sibilski, poljski sociolog koji je uz pomoć članka "Cycling is Everyone's Business" postigao da UN prihvati ovu rezoluciju.

Između ostalog, u njoj je bila naglašena važnost bicikla za zdravlje ljudi i ekologiju, stvari za koje se UN zalaže i koje promovira te je prihvaćanje i podupiranje rezolucije bio logičan korak.

Kopirati
Drag cursor here to close