Udarac u tijelo

VIDEO | Sudac se osvetio Antoniju Plazibatu

Nastavili su Plazibat i Osaro s razmjenama, a sudac Edward Strijkert morao je uskočiti kako bi zaustavio akciju.
Sport / Ostali sportovi | 07. 12. 2023. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije ovo bila dobra godina za najboljeg hrvatskog kickboksača, Antonija Plazibata. Teškaš je odradio samo jedan nastup u 2023. godini, a bio je to onaj teški poraz od Tariqa Osara u šestom mjesecu, piše Fightsite.hr.

Osaro je nokautirao Plazibata krajem pete runde, a ne samo da je izgubio meč, nego je Plazibat završio i s podosta teškim prijelomom lijeve ruke. Iako trenira, Plazibat je i dalje u fazi oporavka od teške ozljede, a nije poznato kada možemo očekivati njegov povratak u ring.

Uskočio da zaustavi akciju

Izuzev nokauta, jedan od udaraca koji je obilježio meč između Plazibata i Osara dogodio se krajem druge runde. Pritisnuo je Plazibat Osara, tražio je priliku za nokaut, ali oglasilo se zvono za kraj runde. Nastavili su Plazibat i Osaro s razmjenama, a sudac Edward Strijkert morao je uskočiti kako bi zaustavio akciju.

Veliku hrabrost pokazao je Strijkert uskočivši između dva teškaša koji teže preko 120 kilograma, a u svom tom metežu, Strijkert je zadobio udarac desnicom od strane našeg Plazibata. Sudac je završio na tlu, ali srećom, brzo se pridigao i nije zadobio nikakve teže posljedice. Organizatori su ipak ubacili zamjenskog suca nakon tog nokdauna, a snimka tih trenutaka obišla je svijet.

Osveta

Šest mjeseci kasnije, Plazibat je dobio priliku ispričati se sucu na nizozemskoj televiziji, točnije u programu RTL-a. Prvo se Strijkert pojavio u RTL-ovom studiju, a ukratko je prokomentirao kakav je bio osjećaj primiti udarac od strane hrvatskog "bombardera".

"Bilo je teško, ali to je moj posao. Odjednom sam se našao na tlu i pomislio sam kako sam trebao postati 'lifeguard' (spasilac na plaži/bazenu)", rekao je Strijkert i nasmijao okupljene.

Voditelj je tada pitao Strijkerta je li ikad razmišljao o osveti, a prije nego je Strijkert uspio odgovoriti, u studio je došao i Antonio Plazibat.

Udarac u tijelo

Plaza nije došao praznih ruku. Strijkertu je uručio jelo naziva "krompoes", a radi se o jelu koje je trenutno hit u Nizozemskoj. Krompoes je zapravo desert, a sastoji se od kroasana punjenog švicarskom kremom i prelijevom od ružičaste čokolade. Švicarska krema mješavina je žute kreme i šlaga.

"Znam da jako voliš ovo i rekli su mi da ponesem ovo što svi u Nizozemskoj trenutno vole jesti. Radi se o gesti isprike. Jedan krompoes za tebe", rekao je Antonio Plazibat.

Plazibat je tako iskoristio svoju priliku za ispriku, ali i Strijkert je dobio priliku za osvetu. Sudac je navukao Gloryjevu rukavicu, a zatim je pogodio Plazibata udarcem u tijelo.

Naravno, sve je prošlo u šali i smijehu, a najbitnije je da ovaj hrabri sudac nije prošao s težim posljedicama nakon tog udarca koji je primio na Glory: Collision 5 eventu ranije ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close