Velika tragedija na Dakkaru

VIDEO I Loprais: Ljudski život je prekinut zbog mene

"Ljudski život je prekinut zbog mene, neizravno, jer sam ja vozio. Moram priznati da ni ja ni moja posada to nismo primijetili. Imamo onboard i druge video zapise koji to dokazuju. Ali to ne mijenja da je čovjek izgubio život", kaže Loprais.
Sport / Ostali sportovi | 11. 01. 2023. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika tragedija se dogodila na ovogodišnjem izdanju Dakar Rallya koji se vozi kroz Saudijsku Arabiju. Organizatori su u nekom svom šturom saopćenju objavili kako je jedan gledatelj - navijač preminuo zbog incidenta koji se dogodio tijekom utrke. Na kraju se ispostavilo kako je u incidentu sudjelovao Aleš Loprais, Čeh koji na Dakkaru nastupa od 2006. godine.

"Imam jako lošu vijest, koju su mi priopćili kad sam se vratio s devete etape. Već smo bili u krevetu kad su mi pokazali snimku utrke na kojoj smo pogreškom udarili čovjeka koji je fotografirao svoju supruga iza dine. Bio je ozlijeđen, osjećao je mučninu i vrtoglavicu u sljedeća dva-tri sata, a na putu do bolnice doživio je srčani udar", pojasnio je Loprais u video snimku na svojoj Facebook stranici.

Video: Aleš Loprais

U istom se može vidjeti i snimka iz njegove kabine koja potvrđuje da Loprais nije mogao vidjeti gledatelja koji se nalazio na izuzetno opasnom mjestu.

"Ljudski život je prekinut zbog mene, neizravno, jer sam ja vozio. Moram priznati da ni ja ni moja posada to nismo primijetili. Imamo onboard i druge video zapise koji to dokazuju. Ali to ne mijenja da je čovjek izgubio život. Došao je vidjeti Dakar i nažalost je bio iza one dine... A mi nismo vidjeli to, nitko od nas – dodao je češki vozač.

Vidljivo potresen, dodao je:

"Želim izraziti najiskreniju sućut njegovoj obitelji i prijateljima. Jako mi je žao zbog ove nesreće i pratit će me do kraja života" zaključio je Aleš Loprais.

Kopirati
Drag cursor here to close