"Mr.Low Kick"

VIDEO I Preminuo legendarni kick boksač Rob Kaman

Kaman je bio inteligentan borac koji je skoro uvijek bio korak ispred svoje konkurencije.
Sport / Ostali sportovi | 01. 04. 2024. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preminuo je legendarni Rob Kaman. Jedan od najvećih kada su u pitanju borilački sportovi. Imao je nadimak "Mr.Low Kick". Još 1983. godine je Rob Kaman osvojio naslov svjetskog prvaka u kickboksu nakon što je savladao Amerikanca Johna Moncaya.

Postao je prvi Europljanin koji se okitio prestižnom WKA titulom.
Pojavio se u vrijeme dominacije Bennyja Urquideza i Billa Wallacea. Dugo vremena je Rob igrao nogomet, vrlo dobro u ekipi Ajaxa, sve tamo negdje do 16 godine, ali je onda odlučio krenuti drugom stazom.

Muay Thai je bio njegov prvi izbor, nakon 4 mjeseca treninga odradio je prvu borbu protiv Francuza Carillona, koji je bio prvak Francuske i izgubio je borbu na bodove.

Video: Karijera Roba Kamana

Rob je tada odlučio da će trenirati još jače, još bolje. Vrlo brzo postao je borac A klase u Nizozemskoj. Sređivao je svoje protivnike, dok je prekretnica za njega bila borba s Blinkyjem Rodriquezom, rođakom Bennyja Urquideza. Rob ga je nokautirao u 2. rundi niskim udarcem u nogu.

Od tada je Rob počeo da se bori na Tajlandu. Nastupao je u Europi, Nizozemskoj, u različitim verzijama i po različitim pravilima. Njegova borba protiv Ernesta Hoosta koji je nokautiran u petoj rundi je za mnoge ljubitelje kick boksa, jedna od najvećih ikada.

Pored titula svjetskog prvaka u kick boksu, tajlandskom boksu, Rob se 1992. godine borio s Jeanom Yvesom Theriaultom, najvećim full contact prvakom ikada. Slavio je tehničkim nokautom i tako postao novi ISKA svjetski prvak. Godinu ranije obranio je naslov svjetskog prvaka u meču protiv Zije Polje. Ta borba je održana u Parizu, završena je prekidom u četvrtoj rundi.

Kaman je bio inteligentan borac koji je skoro uvijek bio korak ispred svoje konkurencije.

Nakon karijere je glumio s Jean-Claude Van Dammeom u filmovima "Legionar" i "Maksimalni rizik", te u filmu "Double Team" s Dennisom Rodmanom i Mickeyjem Rourkeom. 1985. godine proveo je u zatvoru 18 mjeseci zbog pokušaja pljačke banke kada je s još jednom osobom maskiran ušao u banku u Eindhovenu. Rob je imao 

Kopirati
Drag cursor here to close