Osvojio divovski val Ralje

VIDEO I Poginuo slavni brazilski surfer Marcio Freire

2011. godine, Garrett McNamara sa Havaja postavio je svjetski rekord u Nazaréu osvojivši džinovski talas od 23,8 metara. Šest godina poslije, Brazilac Rodrigo Koxa nadmašio je McNamaru sa talasom od 24,4 metra, takođe u Nazareu...
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2023. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marcio Freire, legendarni brazilski surfer, poznatiji pod nadimkom Mad Dogs poginuo je tijekom treninga na golemim valovima u portugalskom Nazareu.

Freirea je prilikom jednog spuštanja poklopio veliki val, a premda je pomoćno osoblje na jet-skijima uspjelo 47-godišnjaka odvesti na plažu, svi pokušaji da ga se oživi nisu uspjeli.

Kako prenosi portugalski tisak, njegovo tijelo će biti prevezeno na Institut za pravnu medicinu u Leiriji. To je prvi smrtni slučaj surfera na tom području koje se može pohvaliti nekim od najvećih valova na svijetu.

"Nažalost, niti jedan od pokušaja oživljavanja nije bio uspješan i smrt je proglašena na licu mjesta," rekao je portugalskoj agenciji Lusa, zapovjednik kapetanije Nazare Mario Lopes Figueiredo.

Freire je bio jedan od trojice brazilskih surfera koji su postali poznati kao "Mad Dogs" nakon što su osvojili divovski val "Ralje" na Havajima. Glumili su i u dokumentarcu Mad Dogs iz 2016.

Video: Mad Dogs

"Danas smo izgubili velikog čovjeka, jako dobrog prijatelja i legendarnog surfera, Marcia Freirea. Bio je tako veselog duha, uvijek s osmijehom na licu. Počivaj u miru prijatelju", napisao je sportski fotograf Fred Pompermayer.

2011. godine, Garrett McNamara sa Havaja postavio je svjetski rekord u Nazaréu osvojivši džinovski talas od 23,8 metara. Šest godina poslije, Brazilac Rodrigo Koxa nadmašio je McNamaru sa talasom od 24,4 metra, takođe u Nazareu, dok je Nijemac Sebastian Steudtner ponovo oborio rekord na istom mjestu prije dvije godine
savladavši talaso visok 26,2 metra.

Video: Big Nazaré 
Kopirati
Drag cursor here to close