Šesta GS titula za Pavića

VIDEO I Pavić uzeo naslov u miksu pa prozvao Perišića

"Želim zahvaliti svom timu, svojoj djevojci, nadam se da ste uživali i želim reći još jednu stvar na hrvatskom. Ivane, vrime je!" rekao je Pavić nakon pobjede.
Sport / Ostali sportovi | 13. 07. 2023. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije išlo u paru s Nikolom Mektićem, obojica su ovaj put odlučila igrati miks. Na kraju je Mate Pavić otišao do kraja. Drugi put u Wimbledonu, šesti u karijeri. Ovaj put je to napravio u paru s Ukrajinkom Lyudmilom Kichenok. Oni su nakon velike borbe koja je trajala više od dva sata savladali kombinaciju Joran Vliegen/Yifan Xu 6-4, 6-7(9), 6-3.

Mate i Lyudmila su jednim breakom osigurali prvi set, u tie breaku drugog su imali meč loptu kod 8-7, nisu je iskoristili. Na kraju se presudnim pokazao break za 5-3 u trećem setu.

Ovo šesti naslov Grand Slam pobjednika za 30-godišnjeg Matu jer u kolekciji još ima u muškim parovima Australian Open 2018. (Oliver Marach) i US Open 2020. (Bruno Soares), odnosno u mješovitim parovima Australian Open 2018. (Gabriela Dabrowski) i US 2016. Open (Laura Siegemund). Za potpuni životopis nedostaje još pehar iz Roland Garrosa, u kojem je četiri puta igrao finale, po dva puta u svakoj od konkurencija. Ukupno, ovo je 38. turnir koji je u karijeri osvojio Mate Pavić.

"Uvijek je sjajan osjećaj igrati finale ovdje. Svaki Wimbledon je posebna priča. Hvala Ljudmili što je sjajno odigrala ovaj turnir. Zahvaljujem i fizioterapeutu koji nas je spojio. Želim zahvaliti svom timu, svojoj djevojci, nadam se da ste uživali i želim reći još jednu stvar na hrvatskom. Ivane, vrime je!" rekao je Pavić nakon pobjede

Video: Mate Pavić 

Za nagradu će on i njegova partnerica podijeliti 168 tisuća dolara. Pavić je tako u karijeri premašio pet i pol milijuna dolara ukupne zarade.

Kopirati
Drag cursor here to close