Ako je Formula 1 dosadna

VIDEO I Ludo na Le Mansu, strašan sudar trojice vozača i skoro tučnjava

Canet je uskoro ustao, Gonzalez se pridigao nakon što mu je ukazana pomoć, a Arenas se na kraju romobilom vratio u boks.
Sport / Ostali sportovi | 14. 05. 2023. u 21:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pakleno je danas bilo na Le Mansu gdje su najbolji motociklisti vozili VN Francuske. Posebno u utrci Moto 2 klasi. U centru pozornosti bio je strašan sudar trojice vozača već u drugom krugu zbog kojeg je utrka morala biti prekinuta te su vozači ponovno startali vožnju kada se staza očistila. Albert Arenas je pao u zavoju, a na njega su naletjeli Manu Gonzales i Aron Canet.

Sva tri motocikla i njihovi vozači su poletjeli i otkrotljali se do pijeska ispred zaštitnih guma pokraj staze. Liječnička služba je odmah uletjela na stazu i pomogla unesrećenim vozačima. Srećom, sva trojica su prošla bez težih ozljeda što je pravo čudo s obzirom na to kakav su sudar doživjeli. Canet je uskoro ustao, Gonzalez se pridigao nakon što mu je ukazana pomoć, a Arenas se na kraju romobilom vratio u boks. 

Nije to bilo sve, točnije vozači u kraljevskoj Moto GP klasi su uspjeli i potući. Prvo su pali Bagnaia i Vinales, dok su sa staze izletili Luca Marini i Alex Marquez.

Video: Bagnaia i Vinales se skoro potukli 

Talijan Marco Bezzecchi na Ducatiju VR46 pobjednik je VN Francuske u motoGP klasi, pete utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu koja je održana u Le Mansu.

Video: Bagnaia i Vinales se skoro potukli 

Bila je to 1.000 Grand Prix utrka u povijesti SP-a, a sa ukupno 278.000 gledatelja tijekom cijelog vikenda, srušila je rekord posjećenosti.

Prethodni rekord držala je VN Češke u Brnu 2015., kada je na događaj došlo 248.434 navijača.

Bezzecchi je do druge pobjede u karijeri u "kraljevskom razredu" stigao s rezultatom 41:3.970, drugi je bio Španjolac Jorge Martin (Ducati Pramac) sa 4.2 sekunde uaostatka, dok je treći bio Francuz Johann Zarco (Ducati Pramac) sa 4.7 sekunde zaostatka.

U klasi moto2 slavio je Španjolac Tony Arbolino (Kalex) ispred Čeha Filipa Salača (Kalex) i Španjolca Alonsa Lopeza (Boscoscuro). Arbolino vodo sa 99 bodova ispred sunarodnjaka Pedra Acoste sa 74. Dominaciju Španjolaca upotpunio je Alonso Lopez na trećem mjestu sa 61 bodom.

U najslabijem razredu, moto3 pobijedio je Španjolac Daniel Holgado (KTM), vodeći u ukupnom poretku sa 84 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close