Treća sreća

VIDEO I Ludnica u finalu, Englez Smith svjetski prvak

Kako je izgledao van Gerwen, najbolje potvrđuje situacija kod rezultata 2-2, pri vodstvu Smitha 6-3. Nizozemac je krenuo na pauzu iza bine, nije shvatio da je još aktivan u setu te da može smanjiti zaostatak, a onda je i izgubio odlučujući leg.
Sport / Ostali sportovi | 04. 01. 2023. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajna atmosfera, Alexandra Palace dvorana krcata i napokon Englez svjetski prvak. Nakon 2018. godine. Mijenjali su se i uzimali naslove svjetskog prvaka, Michael van Gerwen, Peter Wright i Gerwyn Price, prije nego što je na red došao Michael Smith. Koji je već dva puta gubio u finalu. Ovo je definitivno bila treća sreća, protiv jednog od najboljih u pikadu ikada, Nizozemca Michaela van Gerwena.

Van Gerwen je dobio prvi set, ali je Smith uzvratio na najbolji način.
U trećem legu seta napravio break s nine darterom (op. a. izlaskom u devet strelica). Nizozemac se vratio na 3:2, ali jednostavno ovo je bila noć "Bully Boya"

Krenuo je nizati 180-ke, na kraju meča imao je 22 pogođene. Kako je izgledao van Gerwen, najbolje potvrđuje situacija kod rezultata 2-2, pri vodstvu Smitha 6-3. Nizozemac je krenuo na pauzu iza bine, nije shvatio da je još aktivan u setu te da može smanjiti zaostatak, a onda je i izgubio odlučujući leg.

Video: Finale Sp u pikadu 

Michael Smith je zaradio 500.000 funti te se probio na prvo mjesto PDC-ove liste. Do naslova svjetskog prvaka došao je savladavši Gabriela Clemensa u polufinalu, Stephena Buntinga u četvrtfinalu, Joea Cullena kolo ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close