Inside the mind of Novak Đoković

VIDEO i Đoković i alkohol: Jao, mama će da gleda ovo

Kada sam posljednji put bio alkohol? Godinama ne pijem bilo koji alkohol, ranije jesam i onda kao sportista koji rijetko pije alkohol, a to je opće poznato, prosto jedna čaša bilo čega ubaci u mašinu i ne znam gdje sam", poručio je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 19. 06. 2023. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je prepoznatljiv kao jedan od tenisača koji godinama na Touru živi posebnim režimom. Posebno ishrane, međutim, nekada i Novak Đoković zna da se opusti. Sada se u javnosti pojavio jedan zanimljiv snimak, prilikom gostovanja u "Vicesportsu" Naravno, bila je i tu u pitanju šala, više nego reakcija da bi stvarno mogao da bude posramljen. Onda je otkrio onaj dio svoje ličnosti o kojem govori dosta rijetko.

"Jesam, napijao sam se dok sam pio alkohol. Sada se napijam od ljubavi (smijeh) ili drugih stvari. Kada sam posljednji put bio alkohol? Godinama ne pijem bilo koji alkohol, ranije jesam i onda kao sportista koji rijetko pije alkohol, a to je opće poznato, prosto jedna čaša bilo čega ubaci u mašinu i ne znam gdje sam", poručio je Đoković.

Pojasnio je i zbog čega rijetko pije, jednostavno njegov cilj je uvijek bio najviši mogući, i zbog toga je odlučio i da se odrekne alkohola.

"Ako se to računa, imao sam takvih pijanstava puno. Ali, nemam… I toga se ne stidim to je sastavni dio mog životnog putovanja, težim ka tome da idem ka ispunjavaju nekih ciljeva, sportskih, u potrazi za ovim, u potrazi za onim. Kada kažem tragam za nečim, bila to sreća, ljubav, pripadnost, što god da je u pitanju sebe već držiš u nekoj budućnosti, neizvjesnosti. U to vjerujem i prakticiram skoro svaki dan, u moć vizualizacije. To prakticiraju najuspješniji sportisti, zamisliš sebe. Kao što sam ja sebe zamislio da ću osvojiti Wimbldonski trofej sa sedam godina od improviziranih materijala. To je moćna stvar, ali treba da bude uravnotežena s postojanjem u sadašnjem trenutku“, rekao je tada za "Vicesports" Đoković.

Video: Inside the mind of Novak Djokovic
Kopirati
Drag cursor here to close