Sa Coreyem Bohnom

VIDEO | Grošićeve BMX majstorije u trgovini građevinskog materijala

Video počinje tako što njih dvojica slučajno ostanu zaključani u trgovini Hagebaumarkt u Mondseeu (Austrija) nakon radnog vremena
Sport / Ostali sportovi | 13. 11. 2018. u 13:49 Bljesak.info
BMX kroz trgovinu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senad Grošić i Corey Bohan, dvojica svjetski poznatih BMX vozača, snimili su video u kojem na svojim biciklima izvode trikove u trgovini građevinskog materijala.

Senad Grošić, jedan od najpopularnijih BMX vozača na svijetu, udružio je snage sa australskim kolegom Coreyem Bohanom na snimanju novog videa pod naslovom ''Nailed It'', čija se radnja odvija u trgovini građevinskog materijala.

Foto: Red Bull PR / BMX vožnja kroz trgovinu

Video počinje tako što njih dvojica slučajno ostanu zaključani u trgovini Hagebaumarkt u Mondseeu (Austrija) nakon radnog vremena. Umjesto da pozovu pomoć, oni odlučuju da maksimalno iskoriste situaciju i pretvore zatvorenu prodavnicu u svoje osobno BMX igralište.

Njihova avantura je trajala dva dana i jednu noć, što im je pružilo više nego dovoljno vremena da budu maksimalno kreativni. Kao rekvizite za izvođenje trikove koristili su sve što im se našlo pri ruci: alate, daske, građevinska kolica, visokotlačne perače, puhače lišća...

Foto: Red Bull PR / BMX vožnja kroz trgovinu

''Trgovine građevinskog materijala su za BMX vozače ono što su trgovine igračaka za djecu. Čini se da nude bukvalno sve, i gdje god da pogledate dobijete novu ludu ideju. Uvijek sam želio da budem zaključan u jednoj od njih, i radim šta god poželim. Zaista smo maksimalno iskoristili ova dva dana i fantastično smo se proveli'', izjavio je Senad nakon snimanja.

''Kad mi je Senad rekao svoju ideju, istog trenutka sam se zapalio za nju. Ovo je vjerovatno jedna od najcool stvari koje možete zamisliti. Radnja videa mi je jako zabavna. Nadam se će i ljudima biti jednako zabavno da gledaju, koliko je nama dvojici bilo u trgovini'', dodao je Grošićev 'saučesnik' Bohan.

Foto: Red Bull PR / BMX vožnja kroz trgovinu

Senad Grošić je jedna od najvećih svjetskih freestyle BMX vozača. Rođen je prije 39 godina u Sisku, njegovi roditelji korijene vuku iz Bosne i Hercegovine, a on je austrijski državljanin. Snimajući BMX videa i natječe se, obišao je cijeli svijet. Posebno rado posjećuje BiH, a svoje trikove je snimao i na starim bosanskim tvrđavama i najljepšim mostovima u našoj zemlji.

Corey Bohan, Australac s adresom u SAD-u, poznat je po svom divljem stilu vožnje, i prvi je kojem je pošlo za rukom da osvoji tri zlatne medalje u disciplini BMX Dirt na X Games.

Kopirati
Drag cursor here to close