Motor u bolidu je manji problem

Vettelu kazna zbog vozikanja po stazi

Sport / Ostali sportovi | 08. 04. 2022. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je propustio prve dvije utrke u novoj sezoni, Sebastian Vettel se pojavio na stazi u Australiji. Međutim, na prvom slobodnom treningu Vettel je imao problema sa motorom, Mercedesovim koji nije izdržao duže od 18 krugova. Prije početka drugog treninga, iz momčadi Aston Martina su potvrdili probleme sa motorom, te su najavili kako će Vettel dobiti novi primjerak uoči nastavka vikenda.

Vettel zbog toga neće dobiti kaznu jer svaki vozač smije koristiti tri motora tijekom sezone, ali rani gubitak motora sigurno će rezultirati uzimanjem četvrtoga motora u kasnijoj fazi sezone što će dovesti do kazne. Međutim, Vettel bi mogao biti kažnjen iz jednog drugog razloga. On je nakon izlaska iz bolida odlučio do paddcoka na skuteru. Skinuo je kacigu, mahao publici, čak je u jednom trenutku sklonio ruke s upravljača, a kontrola utrke ubrzo je objavila da je pod istragom jer je ušao na stazu bez dopuštenja.

Prema članu 26.7 sportskog pravilnika Formule 1 točno je poznato tko smije u određenom trenutku biti na stazi, tko ne. Pet minuta nakon svakog treninga nikome nije dopušteno biti na stazi, na ulazu ili izlazu iz boksa, osim u posebnim slučajevima. Vozači to mogu uz posebno dopuštenje, kojeg Vettel očito nije imao.

Kopirati
Drag cursor here to close