Četiri utrke prije kraja karijere

Vettel: I mene će zaboraviti

"UK ima novog kralja, ali on nije prvi Charles – dvojica su bila prije njega. Sjećate li se njih? Vjerojatno ne.Jednom će vjerojatno doći trenutak kad me nitko više neće pamtiti. Ništa ne traje vječno", kaže Vettel.
Sport / Ostali sportovi | 14. 10. 2022. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostale su još četiri utrke do kraja sezone. Za neke vozače do kraja sezne, za neke do kraja karijere. Barem Za sada. Jedan od njih je Sebastian Vettel. Seb će karijeru završiti kao vozač Aston Martina, počeo je u Sauberu. Do danas je prošlo 295 utrka u kojima je ostvario 53 pobjede (jedna s Toro Rossom, 38 s Red Bullom i 14 s Ferrarijem).

Dominacija u periodu 2010- 2013. godina je posebna priča. Četiri uzastopna naslova prvaka. Ipak, posljednje godine su bile sve samo ne idealne. Jer ipak bolid Aston Martina nije mogao parirati najboljima. Iako je Vettel pokušavao, trudio se.

"Posljednje dvije sezone su bile zahtjevne jer bolid nije bio kompetitivan koliko smo priželjkivali. Ove godine smo htjeli napraviti znatan napredak u odnosu na prošlu. Nismo uspjeli. Trenutno se nalazimo tamo gdje smo završili prošle godine.Ne upirem prstom i ne optužujem nikoga, samo sam realan. Imali smo visoke nade i podbacili smo. Ne znam bi li prosperitetnije razdoblje odgodilo moju odluku o povlačenju. Bih li se povukao da sam bio kompetitivan posljednje tri ili četiri sezone: pobjeđivao u utrkama, borio se za naslov – možda osvojio još jedan? Možda bih svejedno odlučio jednako. Isto tako, možda i ne bih. Nemoguće je reći, ali razmišljao sam i o tome.Završiti utrku deseti me ne ispunjava jer znam kako je to završiti prvi. Ako nikad nisi završio prvi onda će ti prvi put kad završiš deseti biti kao da si pobijedio" reći će Vettel.

Još uvijek vozač Aston Martina je poprilično realan, u ovim današnjim vremenima.

"Čuo sam nekoć frazu: “bit ćeš pamćen sve dok posljednja osoba koja te se sjeća ne umre”. Primjerice: UK ima novog kralja, ali on nije prvi Charles – dvojica su bila prije njega. Sjećate li se njih? Vjerojatno ne.Jednom će vjerojatno doći trenutak kad me nitko više neće pamtiti. Ništa ne traje vječno", kaže Vettel.

 

Kopirati
Drag cursor here to close