Zanimljive kvalifikacije u Montrealu

Verstappen dominirao, Alonso iznenadio

Među prvima pomalo riskantan potez povlači Russell koji uzima gume za suho, što mu se na kraju ipak nije isplatilo. Verstappen je držao konce kvalifikacija u svojim rukama, samo je popravljao svoja vremena.
Sport / Ostali sportovi | 18. 06. 2022. u 23:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nije bilo kiše kao na trećem slobodnom treningu, staza je opet na pojedinim dijelovima zadržala određenu količinu vode, pa su očekivano kvalifikacije za VN Kanade bile izuzetno zanimljive. U takvoj situaciju vozač Red Bulla je izdominirao dobrim dijelom, pa je na kraju zauzeo prvo mjesto, točnije sa 1:21.299 je došao do svog 15-tog pole positiona u karijeri.

Sjajan posao je radio tijekom trećeg slobodnog treninga Fernando Alonso koji je uspio ostati u odličnom ritmu, pa je na kraju drugi što je neočekivan rezultat za momčad Alpinea. Treće mjesto, na kraju je pripalo Carlos Sainzu. I ostatak poretka je bio vrlo zanimljiv je Lewis Hamilton četvrti što ne bi trebalo predstavljati iznenađenje, ali zato jeste svakako ono što napravili vozači Haasa, Mick Schumacher i Kevin Magnussen. Kevin je peti, Mick je šesti.

Najviše problema sa vidom na stazi vozači su imali u ranoj fazi kvalifikacija, tijekom prvog dijela. Ono što je bilo poznato i prije početka kvalifikacija, Yuki Tsunoda i Charles Leclerc nisu mogli ništa promijeniti, oni su ostali na dnu poretka jer su dobili tijekom vikenda nove dijelove svojih pogonskih jedinica, a budući da su već iskoristili dopušteni broj komponenata, uslijedile su kazne.

Nešto kasnije će se Tsunodi priključiti Gasly, Vettel, Stroll, Latifi.
Nakon prvog dijela kvalifikacija dio vozača prelaze na intermedije, nešto kasnije ćemo imati Albona koji je izletio u zavoju broj 6 i Pereza koji je stradao u zavoju broj 3. Izazvao je crvenu zastavu i njegovim kvalifikacijama došao je kraj. U Q3 još nisu uspjeli proći Bottas, Norris i Leclerc.

Među prvima pomalo riskantan potez povlači Russell koji uzima gume za suho, što mu se na kraju ipak nije isplatilo. Verstappen je držao konce kvalifikacija u svojim rukama, samo je popravljao svoja vremena. Hamilton jeste u jednom trenutku bio drugi, ali onda su stazom prošli Sainz i Alonso pa se poredak na vrhu kompletirao. Russell je završio kao osmi.

Daniel Ricciardo koji se strašno muči u posljednje vrijeme je deveti, dok je vrlo dobar posao odradio Kinez
Zhou Guanyu na desetom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close